Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

USA vyzkouší likvidaci střely protiraketou. Kvůli Kimově jaderné hrozbě

Autor: ČTK, ula - 
26. května 2017
20:40

Spojené státy poprvé od roku 2014 otestují systém likvidace balistické mezikontinentální střely protiraketou, zkouška je plánována na 30. května. V pátek o tom informovala agentura AP s tím, že test se uskuteční v době rostoucí raketové a jaderné hrozby ze strany KLDR, kterou vede Kim Čong-un.

V rámci zkoušky americká armáda vypustí z atolu Kwajalein na tichomořských Marshallových ostrovech mezikontinentální střelu, kterou bude mít za úkol zničit raketa vypálená z kalifornské Vandenbergovy letecké základny. Místo střetu bude nad Tichým oceánem.

KLDR ukázala simulaci útoku na USA:

Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

„Sestřelení kulky kulkou“

Protiraketa má na své palubě zařízení vybavené vlastním naváděcím systémem, jehož úkolem je udržet kolizní kurz a balistickou střelu zničit silou nárazu. Pentagon tento postup popisuje jako sestřelení kulky jinou kulkou.

Američané testují nejdražší vojenskou loď světa. Stála 325 miliard:

Video  Američané testují nejdražší vojenskou loď světa. Stála 325 miliard.  - U.S Navy / Mass Communication Specialist 2nd Class Ridge Leoni
Video se připravuje ...

Naposledy USA provedly takovýto test v červnu 2014, kdy byla zkouška úspěšná. Předchozí tři pokusy ale skončily neúspěchem, připomněla agentura AP. Celkem se od roku 1999 uskutečnilo 19 těchto testů, střelu se ale podařilo zničit jen v devíti případech.

Raketové testy v KLDR vždy vzbudí pozornost světa:


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi