Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Indonésie chce potírat homosexualitu. Speciální jednotkou proti gayům

Autor: Mii - 
25. května 2017
21:50

Médii před pár dny proběhly záběry dvou mladíků, které islámský soud v Indonésii odsoudil k 85 ranám bičem za to, že si spolu dovolili mít pohlavní styk. Postupně se ukazuje, že to byla jen předzvěst toho, co země chystala. Totální potírání homosexuality. Asijský stát zřídil speciální policejní jednotku, která má podobné aktivity vyhledávat a trestat.

Podle policejního šéfa největšího indonéského ostrova Jáva Antona Charliyana jednotka obsahuje armádní a policejní odborníky, kteří budou monitorovat určité oblasti, jež jsou známy tím, že se u nich homosexuální komunita schází. Na jednotce mu nepřijde nic divného – homosexualita je podle něj „nemoc těla a mysli“, kterou veřejnost nebude přijímat.

„Doufám, že na Jávě není nikdo, kdo by vyznával homosexuální nebo LGBT životní styl,“ popisoval svůj názor Charliyan serveru Independent. „Pokud někoho najdeme, bude muset čelit zákonu a těžkým sankcím,“ dodal policejní šéf.

Bičování přihlížel dav lidí

Oznámení policejní jednotky přišlo jen krátce poté, co byli dva homosexuálové v provincii Aceh za svoji sexuální orientaci veřejně bičováni. Soud vyznávající právo šaría odsoudil pár k 85 ranám bičem. Na trest se přišlo podívat 2000 lidí, kteří přihlíželi s nadšením. Mnoho z nich si podle webu Vice vše natáčelo na mobil a křičelo, ať soud udělí více ran a ať přitvrdí.

Za agresivní potírání homosexuality může muslimská organizace Islamic Defenders Front (IDF), jež v provincii Aceh působí. Je známa útoky na nemuslimy a striktním dodržováním práva šaría. Před nedávnou dobou vyvěsila na místní mešitu plakát, že je připravena právo bránit za každou cenu.

Podle mezinárodní nevládní organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch bylo bičování mučením a vyzvala indonéského prezidenta Joko Widoda, aby zakročil. „To, že nakonec udělili jen 82 ran bičem, ne 85, není žádný akt milosrdenství. Nic to nemění na tom, že se jedná o groteskní středověkou techniku,“ uvedl výkonný šéf organizace pro Asii Phelim Kine.

V hledáčku ISIS

Právo šaría dovoluje za morální přestupky až 100 ran bičem. Stejný trest je pro hraní hazardních her, pití alkoholu, ženy, které nosí moc upnuté oblečení a muže, kteří se nedostaví na páteční modlitbu. Provincie Aceh je jedinou oblastí v zemi, kde právo šaría platí.

Objevují se ale obavy, že striktní vnímání islámu se rozšíří i do jiných částí Indonésie. V zemi se nachází početné hinduistické, buddhistické a křesťanské komunity, které jsou IDF ohroženy. Situaci zhoršilo také odvolání křesťanského guvernéra Jakarty za údajné rouhání. Indonésie navíc patří mezi asijské národy, jež má teroristická organizace Islámský stát vyhlédnuté k možné expanzi.

Moře v Indonésii vyplavilo záhadné monstrum:

Video  Podivné zvíře v Indonésii  - YouTube/Patasiwa Kumbang Amalatu
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině