Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Britové se skládají na laskavého bezdomovce. Po teroru pomáhal raněným dětem

Autor: nka - 
24. května 2017
20:20

Jako hrdinu Britové oslavují bezdomovce, který po útoku v Manchesteru pomáhal zachraňovat raněné. Na muže lidé uspořádali sbírku a místní fotbalový magnát mu dokonce nabídl ubytování a peníze do začátku, aby se mohl postavit na vlastní nohy.

Pětatřicetiletý Steve Jones přespával a žebral před koncertní halou, v níž v pondělí večer sebevražedný atentátník odpálil bombu. Při výbuchu přišlo o život 22 lidí, dalších 59 osob bylo zraněno.

Bezdomovec Steve byl tak jedním z prvních, kdo se na místo neštěstí dostal. Když přiběhl do vstupní haly koncertní arény, našel tam „spoustu zakrvácených dětí, které plakaly a křičely“.

Neváhal a začal zraněným pomáhat. „To, že jsem bezdomovec, ještě neznamená, že nemám srdce. Pořád jsem člověk,“ řekl Steve stanici ITV News. „Potřebovali pomoc. Já bych byl taky rád, kdybych potřeboval pomoc a někdo by mi pomohl,“ dodal.

Popsal, že děti měly v těle zaražené hřebíky a střepy, které jim zachránci museli vytahovat. „Pár jsme jich vyndali malé holčičce z obličeje,“ řekl bývalý zedník, který je na ulici přes rok.

Video: Silný výbuch se ozval u východu z koncertní haly

Spolu s kamarádem také pomohli ženě s velkou ránou na boku. „Drželi jsme jí nohy nahoře, protože jsme si říkali, že by jinak mohla vykrvácet,“ vysvětlil. Slova o hrdinství odmítl. „Nemohl bych žít sám se sebou, kdybych je tam nechal a šel pryč,“ řekl.

Zveřejnění bezdomovcova příběhu dojalo Brity, kteří na jeho podporu vyhlásili veřejnou sbírku a během krátké doby vybrali na 16 tisíc liber (téměř půl milionu korun).

Poté se ozval spolumajitel londýnského fotbalového klubu West Ham United David Sullivan, který Stevovi nabídl finanční výpomoc a ubytování.

Jeho syn pak na Twitteru po bezdomovci vyhlásil pátrání. „Spolu s tátou chceme tomu bezdomovci najmout na šest měsíců v Manchesteru dům, abychom mu pomohli postavit se na nohy,“ napsal David Sullivan mladší.

Po několika hodinách pak oznámil, že Steve se našel a nabídku přijal. „Děkuji všem, kteří se do pátrání zapojili. Pomohli jste jednomu člověku změnit život,“ oznámil. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

malinak ( 24. května 2017 23:46 )

 To presne odrazi tu hnusnou a pokryteckou povahu Anglanu. .....vcera by our nej nezakopl.....presneji receno. ...kopl YOU SCUMBAG

Zobrazit celou diskusi