Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jsem pokrytá lidskou kůží a krví: Přeživší oběť sdílela otřesné fotografie na Facebooku

Autor: dce, ČTK - 
23. května 2017
10:45

Otřesný zážitek za sebou mají tisíce lidí, kteří se v pondělí zúčastnili koncertu Ariany Grande v Manchesteru. Jedna z přeživších na Facebooku sdílela fotografie, ze kterých mrazí – krev, kusy kůže a tělních tekutin, které po výbuchu zůstaly na jejím těle.

Minimálně 22 lidí zahynulo při teroristickém útoku v Manchesteru. Sebevražedný útočník s hřebíkovou bombou se odpálil v předsálí koncertní haly krátce po skončení představení Ariany Grande – mezi její fanoušky patří zejména děti a teenageři, kterých byly na koncertě tisíce. Několik jich je i mezi oběťmi.

Jedno z prvních svědectví poskytla přes sociální sítě Abby Mullen. K příspěvku připojila i děsivé fotografie

Video  Smrt v Manchesteru: Útočník zabíjel hřebíkovou bombou.  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

„Právě jsme odešli z koncertu Ariany Grande v Manchesteru. Myslela jsem si, že odejdeme pár sekund před tím, než skončí poslední píseň, abych se dostala domů rychleji. Odcházeli jsme zrovna, když ta bomba vybuchla jen pár centimetrů ode mě. Lidská kůže a výkaly byly všude včetně na mých vlasech a na tašce. Pořád si vytahuju z vlasů kousky bůhvíčeho. Jsem v pohodě a zpět v hotelu. Doufám, že každý, kdo tam byl, je v pořádku. Tvrdili nám, že to byl jen prasklý balon nebo reprobedna, ale můžu vás ujistit, že to to nebylo. Nikdy nepředpokládáte, že by se vám něco takového mohlo stát, ale tohle jen dokazuje, že se to může stát každému. Ten zvuk, krev a lidé, kteří zmateně pobíhali kolem bez částí těl a kůže, ten výjev mě i další, co byli u toho, bude pronásledovat ještě dlouho,“ napsala Abby na Facebook.

Za odporné fotografie ovšem sklidila tvrdou kritiku – pod příspěvkem během pár hodin přibylo 15 tisíc komentářů a byl sdílen čtyřicet tisíckrát. „Chápu, že tyto obrázky by pro někoho mohly být rozrušující, nicméně mám pocit, že lidé potřebují vidět, jak krutý je opravdu svět,“ dodala.

Video  Křik, strach, panika a zběsilý úprk přes zraněná těla. Video zachycuje situaci v aréně těsně po útoku.  - youtube.com
Video se připravuje ...

Zda pachatel jednal sám, nebo byl členem nějaké skupiny, policie zatím neví. Při explozi ale sám zahynul, uvedl policejní šéf Ian Hopkins. Zda je pachatel započítán do celkového počtu mrtvých, není jasné. Veřejnost policista požádal, aby nespekulovala o totožnosti podezřelého.

Útok odsoudila řada světových státníků, včetně ruského prezidenta Vladimira Putina nebo předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. „Nejzbabělejší forma terorismu opět udeřila, terčem se stal – stejně jako v Paříži před více než rokem – koncert,“ uvedl francouzský premiér Édouard Philippe s odkazem na teroristický útok na pařížský klub Bataclan v listopadu 2015. Mluvčí Bílého domu Sean Spicer uvedl, že prezident Donald Trump je o incidentu průběžně informován.

Kromě projevů smutku a soustrasti s pozůstalými se na sociálních sítích objevily také příspěvky příznivců teroristické organizace Islámský stát (IS) vyjadřující radost nad činem.

Vše o teroru v Manchesteru čtěte ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zdenekk- ( 23. května 2017 19:50 )

Na to ti serre muslim khokote Českej!

aeraluna ( 23. května 2017 19:26 )

Jasně...první reakce je - vyfotím si to! Přírodo, to je lidská degenerace v přímém přenosu!!!!!!

brezovakroman ( 23. května 2017 18:37 )

Mládeži je to na vás aby jste se začaly vyjadřovat před představiteli států jestli takovéto akce budou na dením pořádku nebo budete chtít žít v klidu a pohodě. Facebook vás rozhodně nespasí

erikcom ( 23. května 2017 17:33 )

neni nic důležitého než se tim pochlubit na FB svět jde opravdu do prd..

marlen52 ( 23. května 2017 16:12 )

no hlavně že se sem ženou další migranti po tomhle bych nevzala ani jednoho

Zobrazit celou diskusi