Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Češka Nikola (21) přežila teror v Manchesteru. „Kontrolovali jen, jestli nemáme vodu. Do tašek se nedívali“

Autor: dv - 
23. května 2017
08:04

Přímé svědectví děsivého teroru v Manchesteru – Češka Nikola (21) byla mezi davem lidí, který měl štěstí a dostal se po explozi z haly bezpečně ven. „Nastala panika, křik…“ říká Nikola a upozorňuje na to, že bezpečnostní služba fanoušky před koncertem vlastně ani nekontrolovala. 

Svědectví Češky Nikoly Trochtové, které v úterý ráno svěřila Radiožurnálu, odhaluje, že ochranka Manchester arény podle jejích slov podcenila kontrolu při vstupu na koncert zpěvačky Ariany Grande. „Bezpečnostní prohlídka v aréně nebyla žádná, spíš nulová. Jediné, co je zajímalo, abychom spolu neměli vlastní vodu, do tašek se nám ani nepodívali, ani nebylo takové to ošmatání těla, jestli u sebe něco nemáme,“ řekla pro Radiožurnál Češka Nikola Trochtová, která v Británii studuje na The Robert Gordon University.

Nikola okamžik hrůzy popisuje jako jeden velký chaos, co se ale skutečně stalo, to se dozvěděla v holé pravdě až na hotelu, když byla v bezpečí. „Došlo k tomu, když jseme zrovna opouštěli koncert, asi tři až pět minut potom, co zpěvačka odešla z pódia… Chvilku se nic nedělo, pak začal křik, všichni začali panikařit, kudy by mohl utéct,“ dodala Nikola.

Češka se domnívá, že únikové východy z haly se otevřely až po cca pěti až deseti minutách od exploze. „Někdo tam řekl, že vše je v pořádku, že máme v klidu odejít pryč,“ říká.

Fotogalerie Teror na koncertu v Manchesteru 48 fotografií

Česká diplomacie zatím nemůže stoprocentně vyloučit to, že mezi oběťmi či zraněnými noční exploze v anglickém Manchesteru jsou i čeští občané. Diplomaté prostřednictvím svého velvyslanectví v Londýně i honorární konzulky v Manchesteru průběžně zjišťují bližší informace a jsou ve spojení také s metropolitní policií v Manchesteru.

Vše o teroru v Manchesteru čtěte ZDE

prycsnima ( 23. května 2017 23:28 )

 Dě te všicí do pí či!Merkelská svi ňe a všecí zaku rvení politici co sem ten negramotnej jako krysy se množící ksindl tahaj.Sluníčka a Gutmenschen!Chcípněte a to brzy.

agfor ( 23. května 2017 15:58 )

Je fakt, že jsme z kolonizace nic neměli, ale Merkelovic kráva chce, abychom její pozvané doktory a inženýry, živili.

agfor ( 23. května 2017 15:54 )

Tohle budeme mít v Česku taky, pokud se včas netrhneme od EU, řízené bláznivou babou Merkelovou. Anglie se o únik z EU snaží, ale je vidět, že pozdě. Už tam moc arabské sebranky nalezlo.

zdenekk- ( 23. května 2017 12:14 )

ALESPOM ZKROTNOU SPRATCI ROZMAZLENÝ SEBESTŘEDNY !!!!!!!!!!!!!!

janejaneja ( 23. května 2017 11:04 )

Zobrazit celou diskusi