Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezidentské dusno. Trump chtěl vzít Melanii za ruku, manželka ho plácla

Autor: ČTK, ula, nka - 
22. května 2017
22:00

Manželka izraelského premiéra nadšeně chválila Donalda Trumpa a jeho ženu Melanii, jak jsou podle ní skvělý pár a Izraelci je milují. Jenže americký prezident a jeho žena zřejmě takovou idylku doma nemá. Kamery zachytily moment, kdy chtěl Trump chytit svou ženu za ruku, ta ho ale odehnala.

Při výstupu z Air Force One, po historicky prvním přímém letu mezi Saúdskou Arábií a Izraelem, se americký prezident natáhl ke své manželce, aby ji mohl chytit za ruku. Jenže ta mu ucukla a navíc ho i plácla. Nebyl to ale první přešlap během návštěvy Izraele, který zachytily kamery.

Ruku pryč! Podívejte se, jak Melanie odehnala svého manžela:

Důvěrnost a přešlap v Izraeli

Přešlapu se během uvítání prezidentského páru dopustila manželka izraelského premiéra Sara Netanjahuová. Když se oba páry po příletu bavily na letištní ploše, začala lichotit americké první dámě Melanii.

„Všude o ní říkám, jaká je skvělá,“ svěřila se Trumpovým. „Většina Izraelců nás na rozdíl od médií miluje. Takže my jim říkáme, jací jste skvělí, a oni vás také milují,“ sdělila manželům, aniž si uvědomila, že její slova zachytila nedaleko stojící kamera. „Řeklo to hodně o tom, jak ona i její manžel vnímají tisk – a také sami sebe,“ komentoval poté izraelský deník Haaretz.

Video: Americký prezident přiletěl na návštěvu Izraele:

Trump v krátkém projevu po příletu prohlásil, že přicestoval do Izraele, aby potvrdil nezpřetrhatelné pouto mezi USA a Izraelem. „Máme před sebou výjimečnou příležitost přinést stabilitu do tohoto regionu a porazit terorismus,“ řekl americký prezident. „Na Blízkém východě teď vládne silná touha po míru. Myslím, že lidé toho už mají právě dost. Mají dost prolévání krve a zabíjení,“ řekl Trump.

Trump: Írán musí přestat financovat teroristy

Trump pak v projevu zdůraznil, že Írán musí okamžitě přestat financovat teroristy a milice a poskytovat jim výcvik a vybavení. Podle Trumpa se také nesmí Íránu nikdy dovolit mít jadernou zbraň. Arabské státy sousedící s Izraelem si stále více uvědomují hrozbu, jakou Írán představuje, upozornil americký prezident.

Trumpovu návštěvu doprovázejí mimořádná bezpečnostní opatření, hlídky v ulicích Tel Avivu a Jeruzaléma posílilo na 10 tisíc policistů.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi