Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ministr dělal sexuální narážky na reportérku, co si klekla. Povede agenty

Autor: ČTK, mah - 
22. května 2017
19:00

Ještě před rokem zastával Bratislav Gašić post srbského ministra obrany. Jenže následně byl odvolán, protože si neodpustil sexistickou poznámku vůči reportérce. Podle srbského premiéra a nově zvoleného prezidenta Aleksandara Vučiće mu to ale nebrání v tom, aby se stal šéfem kontrarozvědky.

„(Gašić) je kvalifikovaný a práci bude vykonávat v souladu se zákony,“ prohlásil Vučić.

Gašić se osudné poznámky dopustil v prosinci 2015 při návštěvě jihosrbského Trsteniku. Když se chystal promluvit se skupinou novinářů, reportérka televize B92, která držela mikrofon, poklekla, aby nepřekážela kamerám. To ministra obrany inspirovalo k pokusu o vtip, když prohlásil: „Mám rád takové novinářky, které si takhle snadno kleknou.“

Vučić odvolal Gašiče začátkem roku 2016 po sérii protestů srbských novinářů. „Musíme se zastat všech žen v Srbsku, pro všechny ženy to byl špatný vzkaz,“ zdůraznil tehdy předseda vlády.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Profesor ( 24. května 2017 08:45 )

Tady je vidět, že Zeman měl ohledně novinářů pravdu. Já na tom nic sexistického nevidím, spíše něco debilního a to je toho jeho odvolání, nebo že by platilo: "kdo chce bít hůl si vždy najde"

Zobrazit celou diskusi