Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skot ubodal 18letého Čecha. Je tak nebezpečný, že ho odsoudí přes videopřenos

Autor: ČTK, bk - 
21. května 2017
11:50

Skotsko příští měsíc čeká zřejmě první soudní stání, jež se bude konat prostřednictvím videokonference. Souzen bude 29letý Adam Gallagher, který si již odpykává doživotní trest vězení za vraždu mladého Čecha Marka Smrže (†18) v roce 2005. Pro své okolí je nadále natolik nebezpečný, že nemůže být předveden do běžné soudní síně.

Gallagher během procesu, při němž se má zodpovídat z toho, že zdemoloval zařízení věznice s maximální ostrahou v Perthu, zůstane ve své cele a bude komunikovat se soudem prostřednictvím videopřenosu. Gallagher způsobil loni na jaře ve věznici škodu ve výši 10 000 liber (asi 308 000 korun), když ničil světla, elektrické zásuvky a nábytek. Během přibližně deseti let, co strávil za mřížemi, má Gallagher na svědomí vandalské činy, útoky a zapalování ohně.

Internetový portál deníku Daily Record uvedl, že videokonference se při jednáních soudu používá už v Anglii při řešení případů mimořádně nebezpečných zločinců.

Doživotní trest soud Gallagherovi vyměřil v roce 2006. O propuštění bude podle tehdejšího rozsudku moci požádat nejdříve v roce 2021. Mladého Čecha, který si ve Skotsku vydělával na farmě, zavraždil bodnutím do srdce. Podle výpovědí při soudním přelíčení byla tato vražda naprosto bezdůvodná.

VIDEO: Dva mladiství brutálně umučili bezdomovce v Ústí

tongou ( 21. května 2017 12:25 )

Smutné to, to si skoti neumí poradit s jedním šmejdem? Klec jako pro tygra, zavařit zámky a nič si co chceš A bez jaké koliv šance na propuštění - a je to.

Nezadat ( 21. května 2017 12:19 )

Žadnej čech?Pouze parasit cigoš.

Zobrazit celou diskusi