Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britové chtějí odradit kuřáky: Krabičky cigaret budou mít „nejhnusnější“ barvu

Autor: ČTK - 
20. května 2017
09:30

V Británii začíná o víkendu platit pozměněný protikuřácký zákon, který zavádí jednotné zelené krabičky obsahující nejméně 20 cigaret. Kuřáci si tak nebudou moci koupit levnější balíček s deseti kusy, napsal deník The Independent. Nová pravidla mají od škodlivého zlozvyku odradit především mladé lidi.

Zvolený odstín zelené australští vědci loni po průzkumu mezi kuřáky označili za nejšerednější a nejvíce odpuzující barvu na světě.

Podívejte se, jak se milovník tabáku senátor Kubera pohádal s lékařkou o omezení kouření na veřejnosti:

Video  „Co je vám do toho?!“ Senátor Kubera kouřil ve studiu a hádal se s lékařkou.  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Šedesát pět procent obalu musí nově zabírat výrazné varování před zdravotními důsledky kouření, včetně názorných snímků, například poškozených plic. Zákon rovněž od roku 2020 zakazuje prodej mentolových cigaret.

Tabákové společnosti budou mít rok na to, aby doprodaly staré zásoby a přizpůsobily se novým pravidlům.

sores ( 20. května 2017 10:53 )

Přesně tak!!! Ať to svinstvo stojí rovnou 1000,- a bude pokoj a zrovna tak chlast!! Jednoduché řešení je v Česku neřešitelné,že! Hulit a chlastat alkohol + drogy k životu nikdo na světě nepotřebuje! Je to jednoduché ale neřešitelné pro prostoduché lidi!!!

jiko100 ( 20. května 2017 10:04 )

Proboha, kdy už konečně pochopíte, že zavilého kuřáka žádný obrázek nebo barva krabičky od kouření neodradí. Jediný určující aspekt je cena. Pokud bude krabička stát 200-300 Kč, pak bude o polovinu kuřáků méně.

Zobrazit celou diskusi