Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fenka Ajka uvázla v kanalizační šachtě. Celá ulice ji zachraňovala 4 hodiny

Autor: TV JOJ, mav - 
16. května 2017
17:30

Byla to dramatická noční záchranná akce. V banskobystrické městské části Kremnička pátrali lidé po ztracené feně. Ajka vlezla do kanalizační roury, odkud se sama nemohla dostat. Její kňučení sice lidé slyšeli, ale nebylo poznat, kde přesně je a proč se odtamtud sama nedokáže vyplazit. Pomoci se snažili i hasiči se svou technikou.

V Kremničce drží zřejmě sousedé pospolu. Nejen že jeden z nich pečuje o Ajku poté, co musel její majitel na vážnou operaci, ale do pátrání po fence se zapojila celá ulice. 

Hledání se nejdříve zdálo bezvýsledné, pak ale někdo zaslechl kňučení vycházející z kanalizační šachty.

Lidé ale nevěděli, jak je šachta dlouhá, ani to, kde přesně Ajka uvízla. Zkoušeli ji vylákat, přinesli kočku a přes telefon se ji pokoušel přivolat i majitel. „Vyrobili jsme vozík s kamerou, abychom viděli, jak hluboko je,“ popsal soused. Přišli pomoci i pracovníci profesionální firmy i hasiči s technikou. Fenu nakonec objevili až ve více než 13metrové hloubce pod zemí. 

Byl to strašný pohled, jak se tam trápí a neumí vylézt ven,“ uvedl jeden z pátračů. 

Lidé prohledávali okolní pozemky, dokud nenašli vstupy do kanalizačních šachet, kam pak slezl hasič. Po více než čtyřech hodinách se nakonec fenu podařilo bezpečně vynést. 

al.bunda ( 16. května 2017 19:06 )

Jak dojemné.A přitom jenom stačil zadělat dekl

Zobrazit celou diskusi