Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Škola ruší klasické uniformy: Chlapci budou moci nosit sukně, jestli se cítí jako dívky

Škola mění pravidla ohledně uniforem.
Škola mění pravidla ohledně uniforem.  (Autor: Profimedia)
Autor: aba - 
15. května 2017
21:20

Soukromá škola v Londýně se rozhodla změnit svůj protokol ohledně oblečení. Tradiční školní uniforma nebude vázána na pohlaví školáka. Chlapci tedy budou moci vyrazit do školy v sukni, pokud se cítí být více dívkou než chlapcem.

Soukromá londýnská škola si účtuje 420 tisíc za roční výuku a plánuje změnit osnovy ohledně oblékání. Klasické školní uniformy, typické pro anglické školy, už nebudou striktně rozděleny na sukně pro dívky a kalhoty pro chlapce.

Škola se chystá zavést pravidlo pohlavně neutrálního oblečení, a tak chlapci budou moci nosit sukně, budou-li to tak chtít. Škola tak reaguje na stále se zvyšující počet dětí, kteří si nejsou jistí svojí pohlavní identitou.

„Pokud se tak ve výsledku budou cítit šťastnější a víc jistí vlastní identitou, pak je to dobrá věc,“ vyjádřil se ředitel školy Adam Pettitt. Přiznává také, že někteří bývalí studenti nešetří kritikou k tomuto reformnímu rozhodnutí. „Píšou dopisy, ve kterých tvrdí, že pokud necháme děti, aby se rozhodly samy, vyrostou z nich jiní lidé, a my tak dáváme prostor špatným nápadům.“

Dodal, že škola dělá v některých případech jakéhosi vyjednavače mezi dítětem a rodičem, protože spousta rodičů neví o tom, že jejich dítě diskutuje se školním psychologem o své identitě a zpochybňuje ji.

Na napadení dívky před školou v Třebíči jejím spolužákem se podívejte ve videu:

 

mak ( 16. května 2017 04:40 )

 Všichni Skoti se citi byt divkami.... 😆 Snad i dicmvky mohou nosit kalhoty, jinak je to diskriminační.

lebedak2 ( 15. května 2017 23:10 )

A autor tohoto nápadu je zřejmě ..... (hanlivé označení pánského přirození) a proto bude smět až do konce života místo šatů na sobě nosit kondom,jestli se tak bude cítit lépe.

Zobrazit celou diskusi