Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Michaela (†9) se utopila v bazénu! Tatínek pro ni skočil do vody, ale už bylo pozdě

Autor: haj - 
14. května 2017
16:54

Nejhorší chvíle v životě nyní prožívají rodiče malé Michaely (†9), která se utopila během lekce plavání. Jen pár okamžiků před tragickou smrtí se usmívala a mávala z vody, náhle však zmizela pod hladinou. Její otec skočil do bazénu a snažil se holčičku ještě zachránit. Marně.

Michaela se v pátek večer v bazénu v dublinském areálu Tallaght Community School Sports Complex učila plavat. „Já a moje manželka Yvonne jsme na ni dávali pozor. Volala na nás: ‚Mami, koukej! Tati, vidíš, jak plavu?‘ A my jsme se na ni dívali,“ popsal dívčin otec Mike Gonda pro irský deník Irish Independent.

Jenže ve vteřině bylo všechno jinak. „Pak ale zmizela a nikde jsme ji už neviděli. Moje žena se ptala, kde je, a já jsem běžel k bazénu, kde jsem ji uviděl pod vodou. Skočil jsem do bazénu, abych ji zachránil. Udělal bych pro ni cokoliv,“ řekl Mike zlomeným hlasem s tím, že na břeh vytáhl už jen bezvládné tělíčko.

Na místo kolem sedmé dorazili záchranáři, kteří dítě převezli do nemocnice v Crumlinu. Ani tam už jí ale bohužel nedokázali pomoci a holčička byla prohlášená za mrtvou. Příčina její smrti zatím není potvrzená, ovšem Michaela trpěla od narození srdeční vadou. Podstoupila již dvě operace, jednu teprve čtyři měsíce po narození a druhou v roce 2015.

Je tedy možné, že ve vodě dostala infarkt. Podle rodičů však před osudným dnem neměla žádné problémy. „Milovala zpěv, plavání, jízdu na kole, tancování. Byla hodně aktivní. Koupili jsme jí všechno, co chtěla, protože byla jedináček,“ líčil zdrcený tatínek.

Náhlá smrt holčičky zasáhla také všechny, kteří byli v pátek u bazénu přítomní. Již tentýž večer se tu tak shlukovaly davy lidí s květinami a dárky, kterými chtěli uctít památku nebohé holčičky, která se nedožila ani desátých narozenin.

VIDEO: Bazén se stal osudným také českému chlapci Adamovi (†14), který zahynul 3. září 2016 v odtokové rouře atrakce zvané divoká řeka v Libereckém akvaparku. Podívejte se na video z jeho pohřbu.

Video  Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu  - Blesk - Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

ARMAGEDON2017 ( 14. května 2017 19:58 )

Správné znění:Prohlášení blba co si zde říka ..zdenekk,alias dvacetiletý slabozraký,slaboduchý autista Mikuláš „Miki“ Kopas (alias zdenekk, ignotus, informatik, partyzánka.michel, Hunt a mnoho dalších nicků) ,tedy: SOBOTKO,KALOUSKU.. ty náš milý zas raný fízlácký šmejde, my vaši věrní PODRAZACI a Top09 vam věříme i když jste práskači, ojebávači,zloději, podrazáci, mafiáni, křiváci a lháři. A já autista a blb zdenekk Miki Kopas -kuřbuřt vas miluju k zulíbání... Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/467684/miki-proslul-tykackou-se-schwarzenbergem-mlady-aut ista-v-top-09-skoncil.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání