Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Už žádný rozbitý displej? Apple dá miliardy výrobci tvrzených skel

Autor: jer, ČTK - 
13. května 2017
19:56

Americký výrobce skla Corning se stane první firmou, která obdrží investici z nového miliardového fondu pro investice do firem v USA vytvořeného technologickou společností Apple. Corning obdrží z nového fondu 200 milionů USD (4,9 miliardy Kč), oznámil Apple.

Investice bude směřovat do výzkumu a vývoje, potřebného vybavení a nejmodernějšího zpracování skla. Corning vyrábí skleněné obrazovky Gorilla pro chytré telefony a tablety, včetně produktů Applu, uvedla na svých internetových stránkách CNN.

„Corning je skvělým příkladem dodavatele, který pokračuje s inovacemi a je jedním z dlouholetých dodavatelů Applu,“ uvedl v prohlášení provozní ředitel Applu Jeff Williams. „Toto partnerství začalo před deseti lety s prvním iPhonem a dnes každý zákazník, který si koupí iPhone nebo iPad kdekoliv na světě, dotýká se skla, které bylo vyvinuté v Americe,“ dodal.

Obě společnosti dodaly, že od roku 2007 vytvořily nebo udržely společně ve Spojených státech téměř 1000 pracovních míst.

Apple také plánuje investovat do programů, které budou trénovat novou generaci vývojářů aplikací. Cook na počátku tohoto měsíce uvedl, že více informací plánuje oznámit letos v létě.

Cílem fondu, který má k dispozici jednu miliardu dolarů, je přinést zpět do Spojených států kvalifikovaná místa ve zpracovatelském sektoru. Americký prezident Donald Trump v rámci své prezidentské kampaně Apple silně kritizoval za to, že valnou část své výroby má v Číně. Cook však již dříve upozornil, že loni vydal Apple na podporu svých dodavatelských firem, včetně 3M Co a Corning Inc, 50 miliard USD. Firma také podle něj již ve Spojených státech přispěla k vytvoření dvou milionů pracovních míst, z toho 80 000 je přímo v Applu a ostatní u jejích dodavatelů a ve vývojových firmách.

Tímto klipem Apple loni představil svůj iPhone 7:

Video  Apple iPhone 7  - Živě.cz
Video se připravuje ...

krtek. ( 13. května 2017 22:41 )

vymenit jde jen i dotek, ale proc, kdyz i s displejem vyjde na 5" nokii u cianu kolem 20 usd a je to mene prace, na samsunga vyjde kolem 2O usd bohuzel uz jen to sklo s dotykem

1pravda1 ( 13. května 2017 22:06 )

Pořádně tvrzené sklo nebo jeho směs s nějakými vlákny už mělo být dávno!!! Poslední dobou jsem viděla tolik dotykáčů, u kterých měli majitelé rozbitá skla, výměna stojí podle modelu i několik tisíc korun..... nemění se sklo ale vlastně celý display.

krtek. ( 13. května 2017 20:38 )

aspon ten nadpis si po sobe prectete

Zobrazit celou diskusi