Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trump si tajně nahrával odvolaného šéfa FBI, naznačil svojí hrozbou

Autor: ČTK, Mii - 
12. května 2017
19:00

Bílý dům si při setkáních prezidenta Donalda Trumpa a bývalého šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho pravděpodobně tajně pořizoval záznam. Naznačuje to Trumpův tweet. V něm Comeymu píše, ať před tím, než začne prozrazovat informace médiím, doufá, že neexistují žádné nahrávky jejich společných rozhovorů.

Trump s narážkou na Twitteru přišel poté, co list The New York Times napsal, že prezident při soukromé večeři krátce po převzetí moci žádal od Comeyho věrnost. Tento týden v úterý Trump překvapivě Comeyho odvolal, oficiálně své rozhodnutí zdůvodnil ztrátou důvěry.

Zda Trump nějaké nahrávky s Comeym skutečně má, není jasné. Příslušný dotaz novinářů Bílý dům prozatím ponechal bez odpovědi.

FBI prošetřuje vliv Ruska na prezidentské volby

Comeyho nucený odchod vyvolal na americké politické scéně nedůvěru, neboť FBI prošetřuje možný vliv Ruska na loňské prezidentské volby, a to včetně případných vazeb mezi Trumpovým volebním štábem a Moskvou.

Trump v dopise, ve kterém odchod šéfa FBI oznámil, uvedl, že mu Comey osobně sdělil, že on sám předmětem vyšetřování není. Ve čtvrtek pak v rozhovoru se stanicí NBC News upřesnil, že Comey mu to řekl celkem třikrát – během večeře v Bílém domě a během dvou společných telefonátů. Propuštěný ředitel FBI to nijak nekomentoval.

Donald Trump tvrdí, že je zarytý vlastenec, ale jak se správně chovat při hraní národní hymny, mu musela připomínat jeho manželka:

Video  To je TRUMPas! Do prezidenta USA musela drcnout první dáma během hymny.  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi