Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máma za všech okolností: Senátorka nakojila dcerku přímo v senátu!

Autor: haj - 
10. května 2017
20:42

Holčička Alia Joy Waters je na světě teprve pár týdnů, přesto už se stala součástí politické historie v Austrálii! Jak je to možné? Stala se totiž prvním miminkem, které bylo nakojeno v senátu.

O důležitý milník se zasloužila senátorka Larissa Waters, novopečená maminka malé Alii, která se v úterý 9. května vrátila po porodu do práce. Kromě toho, že se přišla kolegům pochlubit se svým uzlíčkem štěstí, chtěla se zúčastnit důležitého hlasování.

Jenže zrovna v ten moment si její dceruška vzpomněla, že má hlad. Larissa proto neváhala a přímo na místě ji nakrmila. „Jsem tak pyšná, že moje dcera Alia je první dítě, které bylo nakojeno ve Federálním parlamentu! Potřebujeme tu více žen a rodičů,“ napsala senátorka na Twitter spolu s fotkou, na níž je «přistižena při činu».

Jak se na úžasný multitasking Larissy Waters dívají její kolegové? „Ženy už to běžně dělají v parlamentech po celém světě… Je úžasné, že je to nyní možné i v Senátu,“ uvedla politička Katy Gallagher pro Sky News. „Ženy budou mít děti i nadále, a pokud chtějí dělat svoji práci a zároveň se starat o své dítě… realita je taková, že se tomu budeme muset přizpůsobit,“ dodala.

Tento průlom umožnily změny, které iniciovala v loňském roce právě senátorka Waters. Díky tomu je nyní v pravidlech zakotveno, že se rodiče mohou na půdě parlamentu krátce postarat o své ratolesti.

V minulosti nakojila miminko během proslovu v národním parlamentu islandská poslankyně Unnur Brá Konráðsdóttir. S dítětem u prsu zvládla v klidu vysvětlit i svůj hlas ohledně nové legislativy týkající se imigrace. „Když musíš, tak musíš,“ řekla tehdy bez ostychu pro AFP.

VIDEO: Kojení podporuje už i panenka Barbie. Koupili byste ji dětem?

Video  Umělkyně vytvořila Barbie, která propaguje kojení  - Facebook/All The Little Dolls/Supermámy
Video se připravuje ...

 

 

asijo ( 11. května 2017 02:34 )

Tam mají pěkný nepořádek,když dovolí,aby si tam senátorka dovolila přinést dceru.

prochaskanamoste ( 10. května 2017 22:06 )

Je to hnus,co všechno lidi zvolí na úctyhodné posty.Jistě by se v Senátu našla vhodná místnost pro kojící ženu. Co nám ukáže příště? Teď druhotný pohlavní orgán, pak se mohou muži těšit rovnou na rodidla!

Zobrazit celou diskusi