Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putinův kritik Navalnyj ruským prezidentem nebude. Soud ho vyřadil z voleb

Autor: ČTK, Mii - 
3. května 2017
12:04

Ruský oblastní soud ve středu zamítl odvolání opozičního politika Alexeje Navalného proti podmíněnému odsouzení na pět let za údajné okradení lesnického podniku Kirovles. Rozsudek je tak pravomocný, což Navalnému podle ruských zákonů brání kandidovat na prezidenta ve volbách v březnu 2018.

„Soud se rozhodl ponechat rozsudek bez změny a nevyhovět odvolání obhajoby,“ uvedl soudce podle agentury TASS. Soudního jednání ve městě Kirov, které leží asi 950 kilometrů severovýchodně od Moskvy, se sám Navalnyj nezúčastnil.

Na Navalného jeho odpůrci neustále lijí barvu. Poslední útok mu poleptal oko:

havran2 ( 3. května 2017 13:22 )

Kdo má odvahu a postaví se proti Putinovi,tak ho zlikvidují a buď ho zavřou,otráví,nebo zastřelí ! ! !

lug70 ( 3. května 2017 12:33 )

Stejně by neměl šanci. Navalnyj je Chodorkovského loutka a oligarcha Chodorkovský je zas Sorosova loutka. Rusové mají ještě v živé paměti řádění proamerických oligarchů za doby vlády opilce Jelcina a nedopustí aby se to opakovalo. Putin je z toho marasmu dostal, takže ho budou z vděku volit tak dlouho, dokud to Putin sám nevzdá. Osobně jsem párkrát s Rusy hovořil na dovolené třeba v Egyptě nebo Turecku a nikdo z nich na Putina neřekl křivého slova, ale naopak byli na Putina velmi hrdi.

Pink ( 3. května 2017 12:23 )

Tento člověk by dovedl zemi do záhuby,stejně,jako u nás Havel.

santikxauz ( 3. května 2017 12:21 )

To je velice dobře.

Zobrazit celou diskusi