Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední foto před smrtí: Fotografka (†22) zachytila výbuch, který ji zabil

Autor: štš, lm - 
2. května 2017
13:58

Vojenská fotografka zvěčnila svou vlastní smrt! Specialistka Hilda Clayton (†22) dokumentovala minometný trénink afghánské armády, při němž zbraň selhala a granát vybuchl v jejích útrobách. Při nehodě zahynulo celkem pět lidí.

Specialistka Hilda Clayton (†22) z americké Georgie byla členkou 4. ozbrojeného brigádního bojového týmu 1. jezdecké divize americké armády a několik let působila na severu Afghánistánu. Vojačka tu působila rovněž jako válečná fotografka, což se jí 2. července 2013 stalo osudným.

Hilda tehdy zaučovala afghánskou válečnou fotografku při zdánlivě banálním minometném výcviku, který absolvovali tři afghánští vojáci. Granát ale vybuchl v hlavni minometu a následná exploze zabila jak vojáky, tak obě fotografky, které zvěčnily vlastní smrt.

Armáda se mrazivé snímky rozhodla zveřejnit až nyní ve svých novinách Stars and Stripes. „Úmrtí Hildy Clayton symbolizuje, že stejně jako muži jsou i ženy v armádě stále častěji vystaveny nebezpečným situacím, které bohužel i při tréninku mohou někdy skončit fatálně,“ stojí v prohlášení americké armády. 

Video: Jak cvičí česká dělostřelecká brigáda: Stropnický ji chce posílit nákupem houfnic Dana

Video  Jak cvičí česká dělostřelecká brigáda: Stropnický ji chce posílit nákupem houfnic Dana  - Youtube / tvarmycz
Video se připravuje ...

Pink ( 2. května 2017 17:35 )

Měla sedět doma a něco užitečného dělat.

Zobrazit celou diskusi