Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívku (12) vyloučili z šachového turnaje. Školačka měla prý příliš sexy šaty

Autor: bk - 
1. května 2017
19:50

Dvanáctiletou školačku a velkou milovnici šachů z Malajsie čekal národní šachový turnaj. V den začátku soutěže však byla dívka z turnaje vyloučena. Důvodem se staly její šaty, které byly podle rozhodčích až příliš vyzývavé, sexy.

Jméno malé šachistky média nezveřejnila. Jisté ale je, že její trenér Kaushala Khandhar je vzteky bez sebe. „Za celé dvě dekády, co dělám trenéra, jsem něco takového ještě nezažil,“ neskrýval své rozčílení na Facebooku.

Dívčiny šaty zveřejnil s popiskem, že celá situace je podle něj absurdní a jeho malá svěřenkyně se po vyloučení ze soutěže cítila značně ponížená. Na rozhodčí turnaje proto podává stížnost a očekává omluvu.

Snímek vzbudil velkou odezvu a objevila se pod ním až tisícovka komentářů. Většina uživatelů se jasně shoduje v tom, že šaty se ani zdaleka nedají označit jako vyzývavé. Řada lidí naopak zastává názor, že jsou přesně vhodné pro dvanáctiletou dívku.

Jedna z komentujících žen dokonce napsala, že by si šaty klidně oblékla i do kostela. Pořadatelé turnaje se zatím k situaci nevyjádřili. Malajsijská šachová federace však uvedla, že celá věc se nyní prošetřuje.

VIDEO: I jednání zastupitelstva se dá proložit šachovou partií.

Video  Šachová partie na jednání zastupitelstva  - Blesk - Vlaďka Hradská
Video se připravuje ...

Xeen ( 2. května 2017 09:42 )

Malajsie - 60% muslimů. Tím je řečeno vše.

Zobrazit celou diskusi