Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba v USA: Po útoku na party boháčů v San Diegu hlásí čtyři mrtvé Kansas

Autor: mah - 
1. května 2017
13:35

Útok v domě s pečovatelskou službou pro lidi se zvláštními potřebami se odehrál v americkém městě Topeka ve státu Kansasu. Na místě zůstali čtyři mrtví včetně střelce. Podle policie byly všechny oběti spojené s pečovatelským domem. O incidentu informovaly weby Sky a Fox News.

Policie uvedla, že podezřelý útočník se zřejmě zastřelil sám. Jeden muž byl převezen do nemocnice s lehčím zraněním. O střelbě se policie dozvěděla krátce před čtvrtou hodinou odpoledne místního času. Policistka Colleen Stuartová místním médiím sdělila, že policie nehledá v souvislosti s vraždami nikoho dalšího.

Soukromý pečovatelský dům, kde k vraždám došlo, je spojený s neziskovou organizací TARC. Sherry Lundryová z TARC ale upozornila, že organizace se zařízením pouze spolupracuje. Pomoc poskytuje lidem, kteří trpí vadami vývoje. „Uděláme všechno pro to, abychom pomohli provozovatelům pečovatelského centra,“ uvedla Lundryová a dodala: „všechny síly upneme k tomu, aby poskytování pomoci nebylo incidentem přerušeno.“

Střílelo se i v San Diegu

Jiný střelec zaútočil na narozeninovou oslavu v San Diegu. Útočník začal střílet na skupinu lidí, kteří slavili u bazénu. Jednu ženu zabil a tři muže zranil. Útočníka následně zastřelili policisté, kteří dorazili na místo činu. 

Takhle to vypadalo po střelbě v San Diegu:

ivoadler ( 1. května 2017 14:32 )

Výše uvedené události ukazují, jak je důležité umět rychle a dobře střílet.

Zobrazit celou diskusi