Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žhář ve Stockholmu zapálil největší šíitskou mešitu. Řeší to i tajná služba

Autor: ČTK, mah - 
1. května 2017
12:10

Požár v noci na pondělí poničil největší šíitskou mešitu ve Švédsku. Ta stojí na stockholmském předměstí Jakobsberg. Policie uvedla, že oheň byl založen úmyslně. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Informovala o tom agentura Reuters. Švédská policie zatkla a vyslýchá jednoho muže. Nijak jej neidentifikovala.

Žhář budovu zapálil zvenčí, jak ukázaly výsledky prvních ohledání místa činu. Plameny se velmi rychle rozšířily po dřevěné konstrukci mešitya podle dostupných fotografií způsobily značné škody na obvodových zdech i střeše. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Policie k zatčení muže žádné podrobnosti neuvedla. Jeho totožnost nijak nepřiblížila.

O incident se zajímá i švédská tajná služba Säpo. List The Local poznamenal, že Säpo rutinně prověřuje všechny požáry mešit.

Ve Švédsku kvůli dubnovému teroristickému útoku, při kterém uzbecký občan najel do davu ve Stockholmu a zabil pět lidí, panují zpřísněná bezpečnostní opatření. Uzbek byl podle policie napojen na radikální hnutí Islámský stát. Tato sunnitská teroristická organizace v minulosti provedla v řadě zemích útoky na šíity a loni se přihlásila ke žhářskému útoku na šíitskou mešitu v jihošvédském Malmö, připomenul Reuters.

arne100 ( 1. května 2017 12:47 )

Tohle je dinný boj proti slimákům když vlády nedokážou je poslat zpět.

lisakjirka ( 1. května 2017 12:38 )

Amatéři kteří neumí ani pořádně zapálit barák Ch lapci jak by vám poradil Vladimír : *učit se učit se učit se*

Zobrazit celou diskusi