Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Macron a jeho o 25 let starší učitelka: Co mělo skandální poměr zarazit?

Autor: nka - 
8. května 2017
09:25

Dnes je Emmanuel Macron vítěz prezidentských voleb ve Francii. Když se ale začal v 15 letech sbližovat s o 25 let starší a vdanou učitelkou Brigitte Trogneuxovou, jeho rodiče se snažili skandální poměr všemi prostředky odvrátit. Dramatické počátky vztahu Macrona a možné budoucí první dámy popisuje kniha novinářky Anne Fuldaové s názvem Emmanuel Macron, tak dokonalý mladík.

Macron a Trogneuxová, kteří se v soukromí láskyplně oslovují Manu a Bibi, dělají na veřejnosti dojem milujícího se páru. Svoji lásku si ale museli tvrdě vybojovat.

Jejich vztah se začal rozvíjet při přípravách školního představení, v němž Macron ztvárnil hlavní roli. Vystoupení předcházely hodiny příprav, kdy spolu patnáctiletý Emmanuel a jeho učitelka Brigitte, tehdy ještě Auzierová, po večerech pro studenty adaptovali hru francouzského dramatika Jeana Tardieua.

Podívejte se na první veřejný polibek Emmanuela a jeho budoucí ženy:

Video  Tady to začalo: Macron s Trogneuxovou připravili školní představení, po němž ho Brigitte políbila na tvář.  - youtube.com_Vic Gast/bpž
Video se připravuje ...

„Každý pátek jsem k ní chodil a několik hodin jsme pracovali na scénáři. Povídali jsme si o všem možném a já jsem postupně zjistil, že jeden druhého známe odjakživa,“ popsal o mnoho let později Macron.

Brigitte, jejíž dcera Laurence s Macronem chodila do stejné třídy, student nadchl. Mluvila o něm jako o nesmírně nadaném žákovi, „novém Mozartovi“. Mladík doprovázející po večerech učitelku domů ovšem neunikl pozornosti všetečných sousedů a začaly klepy.

O dceru známých Macron neměl zájem

Místní drbny novinku brzy donesly až k uším Macronových rodičů – neurologa a pediatričky. Zděšení rodiče zvolili vyčkávací taktiku v naději, že zaujetí starší učitelkou u syna brzy pomine. Pokoušeli se mu dokonce dohodit dceru známých lékařů, kterou by byli rádi viděli po jeho boku. Když ale dívku pozvali domů, Emmanuel o ni nejevil zájem.

„Říkal jsem si, že to přejde. Emmanuel před sebou měl studia, nemohl všechno zahodit,“ řekl otec Jean-Michel.

Když rodiče pochopili závažnost situace, rozhodli se na učitelku udeřit. Dali si se ženou schůzku, kde ji požádali, ať vztah se synem ukončí, nebo alespoň počká do jeho plnoletosti.

„Vy už máte vlastní život, ale on by takhle nikdy neměl vlastní děti,“ řekla Brigitte Macronova matka Francoise, sama o tři roky starší než vyvolená jejího syna. Učitelka jim ale v slzách odpověděla, že „nemůže nic slíbit“.

Telefonát ředitelce a „hnízdečka lásky“

Po tomto debaklu Macronovi sáhli po poslední možnosti. Otec zavolal ředitelce prestižní školy v Paříži a požádal ji o diskrétní rozhovor kvůli ošemetné situaci. Žena poté souhlasila s tím, že chlapec může poslední ročník střední školy dodělat v jejím gymnáziu. Emmanuel se tak přestěhoval do Paříže, kde bydlel v bytě patřícím své rodině.

Stížnost na policii Macronovi nepodali, protože se báli ještě většího skandálu. Podle francouzského práva ale za vztah s nezletilým Trogneuxové hrozilo vězení.

Aférku se tím ale uhasit nepodařilo. Emmanuel jezdíval každý víkend domů do 90 minut jízdy vzdáleného Amiens a tajně se s Brigitte scházel. Díky tomu, že Trogneuxová pochází z bohaté cukrárenské dynastie, sloužila jako hnízdečka lásky také četná venkovská sídla její rodiny.

Bratr dvojici „načapal“ u bazénu

Ani Trogneuxová to ale doma neměla lehké. Její movitá rodina, která zbohatla na výrobě sladkého pečiva, zastávala konzervativní názory. Dost rebelství bylo už v tom, že si Brigitte prosadila studium literatury a nezapojila se do rodinného byznysu. Když ji pak s mladým „kolouškem načapal bratr u bazénu jedné z rodinných vil, musela s pravdou ven a na rodinnou roztržku bylo zaděláno.

Její poměr samozřejmě nesl špatně i bankéř André-Louis Auziere, za nějž se jako jednadvacetiletá provdala. Ten se ke vztahu své bývalé ženy s Macronem nikdy veřejně nevyjádřil. Podle dostupných informací se ale Brigitte vyhýbá, jak jen to jde. Při nedávném pohřbu své matky měl dokonce vyhrožovat, že na poslední rozloučení nedorazí, pokud se ho zúčastní i jeho exmanželka.

Jisté je to, že rozvodu s Auzierem Brigitte dosáhla až v roce 2006. Poté se vrátila ke svému dívčímu příjmení Trogneuoxá a o pár měsíců později se vdala za Macrona.

Tři děti Trogneuxové se naproti tomu s rozvodem zřejmě vyrovnaly dobře. S Macronem vycházejí a nejmladší dcera Tiphaine mu dokonce teď dělá manažerku volební kampaně. „Mají spolu tak hezký vztah, že mi jejich věkový rozdíl nikdy nedělal problém,“ řekla o matce a nevlastním otci.

Uživatel_5426562 ( 16. března 2024 10:49 )

Myslim ze kdyz ho po prve vykourila ze to ovlivnilo jeho karieru

simplify ( 8. května 2017 12:50 )

Škoda - kdyby mu bylo o dvacet let víc, tak jsou krásný pár...

drobenakulata ( 30. dubna 2017 03:30 )

a tenhle cukrous bude mit rude tlacitko ma odpaleni francouzskeho nuklearniho arzenalu

montevideo ( 29. dubna 2017 20:01 )

Je to úchylné .

iFender ( 29. dubna 2017 18:10 )

Zvolili si Hollanda a ztratili cas.Tento narod degeneruje!

Zobrazit celou diskusi