Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Být prezidentem je těžší, než jsem myslel, postěžoval si překvapený Trump

Autor: nka - 
28. dubna 2017
15:48

Americký prezident Donald Trump přiznal, že výkon funkce prezidenta je těžší, než očekával. Bývalý realitní magnát si postěžoval, že má teď víc práce a kvůli bezpečnostním opatřením navíc sám nikam nemůže.

„Svůj dřívější život jsem miloval. Dělal jsem tolik věcí. Teď mám víc práce. Myslel jsem, že to bude jednodušší,“ přiznal Trump v rozhovoru pro agenturu Reuters.

Na prezidentské funkci není jednoduché ani dodržování etikety. Takhle Trump zapomněl, co se sluší při poslechu americké hymny:

Video  To je TRUMPas! Do prezidenta USA musela drcnout první dáma během hymny.  - Reuters
Video se připravuje ...

„Žijete jako zamotaní v kukle, protože máte takovou ochranu, že opravdu nemůžete jít vůbec nikam. Já rád řídím. Teď už řídit nemůžu,“ povzdechl si.

Když se rozhovor posléze stočil na zahraniční politiku, prezident varoval před konfliktem se Severní Koreou, který by podle něj mohl přerůst v hrozivou válku. „Je tu možnost, že bychom mohli skončit tak, že budeme mít velký, velký konflikt se Severní Koreou, to určitě,“ řekl Trump. Na dotaz, zda to je v mezinárodní politice v tuto chvíli jeho největší obava, odpověděl: „Ano, řekl bych, že to tak je.“

Na druhou stranu ale vyjádřil pochopení pro současného severokorejského lídra Kim Čong-una, který se v pouhých 27 letech po smrti svého otce náhle dostal k absolutní moci. „To není snadné, obzvlášť v tom věku,“ upozornil americký prezident.

Trump dal také najevo odhodlanost bojovat proti islámskému terorismu, jak jen to bude možné. „Nemůžeme je nechat, aby se dostali sem k nám,“ varoval. „Vypořádáváme se tu s velice zlými lidmi. Když se podíváte na to, jak sekají zajatcům hlavy. Něco takového jsme neviděli od středověku, nemám pravdu?“ zeptal se.

Pochvalně se naopak vyjádřil o svém čínském protějšku Si Ťin-pchingovi, který byl před nedávnem na oficiální návštěvě Spojených států. „Se Si jsem si vytvořil velice dobrý vztah. A opravdu si myslím, že dělá všechno, co může, aby nám pomohl,“ je spokojen Trump.

jajanene ( 28. dubna 2017 21:22 )

Že to tak bude musel vědět, ale je fakt a chvályhodné, že se to zkusil potlačit. Židovská klika je to nejhorší a bohužel nejmocnější na tomto světě. Zda s tím někdy někdo něco udělá, to je ve hvězdách. Ádu všichni zatratili, aniž by věděli, jak to tenkrát bylo a jestli si troufne ještě někdo je srovnat...

Zobrazit celou diskusi