Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Putinova kritika zase polili barvou. Skončil v nemocnici s poleptaným okem

Autor: nka - 
28. dubna 2017
17:40

Terčem útoku zelenou tekutinou se po měsíci opět stal ruský opoziční lídr Alexej Navalnyj. Tentokrát ale dopadl hůř, záchranka ho odvezla do nemocnice s poleptáním oka.

Navalnyj právě vyšel z kanceláře a chystal se nasednout do auta, když k němu přiskočil neznámý útočník a polil ho takzvanou „zeljonkou“. Sloučenina českým jménem brilantová zeleň se používá jako barvivo hedvábí a vlny, ale také jako antiseptikum.

Podívejte se na záznam napadení z průmyslové kamery:

Normálně neškodná látka se ale Navalnému dostala do oka, takže politik zavolal sanitku. „V nemocnici stanovili diagnózu poleptání pravého oka. Je to poměrně nepříjemná věc – utišit bolest je v tomhle místě obtížné, oko mám v jednom ohni a navíc ho ani nemůžu otevřít,“ postěžoval si Navalnyj na sociální síti Vk.com.

Opozičník také zavolal policii a chce podat trestní oznámení na neznámého pachatele pro výtržnictví. Šéf jeho Fondu pro boj s korupcí Ivan Ždanov ale na Twitteru napsal, že si policisté odmítli převzít záznam z nedaleko průmyslové kamery, který mohl pomoci identifikovat útočníka.

Navalnyj poté záznam zveřejnil na svém kanálu na Youtube.

V březnu představitele opozice polili zelenou barvou neznámí útočníci během mítinku v sibiřském městě Barnaul.

kamcerka ( 29. dubna 2017 18:01 )

ermino ( 29. dubna 2017 16:18 )

Taky tam bylo video - pan odpůrce lezl do fára s řidičem jako nějaký oligarcha. Asi to není špatná živnost (stejně jako u nás) , být takovým odpůrcem- kolaborantem. A bylo by zajímavé, kdyby i oni zveřejnili zdroj svých příjmů.

provokaterka ( 29. dubna 2017 01:40 )

Nechat se polít kvůli lživé propagandě,aby se zviditelnil je nápad jedině tohoto kritika.

namoroman ( 28. dubna 2017 21:13 )

Potřeboval vydesinfikovat ! Tento absolvent VŠ US demokratického (Sorosova) institutu koná podle not a toho, co mu natlačili v Ňůjorku do mozku. To nejsou názory, ale záměrná činnost. Něco jako diverze !

anka ( 28. dubna 2017 19:56 )

aha....tak koukam ze pro nase soudruhy plati, ze ten, kdo ma jiny nazor nez diktator, je zradce.....

Zobrazit celou diskusi