Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Odejdeme spolu, starý brachu.“ Dva veteráni se po letech shledali v nemocnici

Autor: nka - 
28. dubna 2017
20:40

K dojemnému shledání došlo v jihočínské nemocnici, kde náhoda svedla dohromady dva veterány z druhé světové války. Staříci, kteří se svojí rotou bránili vlast proti japonským okupantům, se už pár desetiletí neviděli. Teď si po překvapivém setkání na jednotce intenzivní péče dali poslední bojový úkol – uzdravit se a odejít z nemocnice společně.  

Spolubojovníci z druhé světové války Čuang Šuej-fa (88) a Lin Šuej-šou (90) se po válce tu a tam vídali, v posledních dvaceti letech ale jejich kontakt kvůli zhoršujícímu se zdraví nadobro ustal.

Podívejte se, jaké krutosti páchali Japonci v Číně za války. Upozorňujeme, že video obsahuje drastické záběry:

Během dubna ale oba skončili v nemocnici s infekcí dýchacích cest, oba na stejném oddělení intenzivní péče. Když pak lékař při vizitě vyslovil Linovo jméno, Čuang se otočil, pacienta si pořádně prohlédl a uvědomil si, že vedle něj leží jeho bývalý kamarád ve zbrani.

Podle zdravotníků byli oba muži po příjezdu do nemocnice smířeni s osudem a nejevili ochotu se nemoci postavit.

To se ale po vzájemném setkání rychle změnilo. „Jakmile jsme jim přestěhovali postele k sobě, jejich nálada se okamžitě zlepšila,“ řekl jeden ze sanitářů. „Oči se jim rozzářily a pevně se chytili za ruce. Nemohli vůbec věřit tomu, že jsou zase spolu,“ popsal dojemné setkání.

Povzbuzení staříci si pak vytyčili poslední společnou misi. „Vydrž, starý brachu. Z nemocnice nás propustí spolu!“ řekl Čuang Linovi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi