Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ztraceného turistu našli v Himalájích po 47 dnech živého. Tělo jeho dívky leželo vedle něj

Autor: shp - 
27. dubna 2017
09:19

Výlet tchajwanských turistů do Himalájí se změnil v boj o holý život. Liang Sheng Yueh (21) a jeho přítelkyně Liu Chen Chun (†19) chtěli zdolat část pohoří, ale na svou odvahu doplatili. Ztratili se a byli 47 dní pohřešovaní. I když se je podařilo nalézt, šťastný konec tento příběh nemá.

Liang byl nalezen v zuboženém stavu v kaňonu nalézajícím se ve výšce 2600 metrů nad mořem poblíž nepálské vesnice Tipling. Tělo jeho přítelkyně leželo bezvládně vedle něj. Stav turisty není dobrý, ale vypadá to, že se plně zotaví.

„Pomalu může mluvit. Řekl mi, že jeho přítelkyně zemřela před třemi dny. Neutrpěl žádné zranění hlavy, ale jeho tělo má zranění pramenící z kousanců způsobených červy. Během sedmi týdnů, co byl pohřešovaný, zhubl 30 kilogramů. Vlasy má plné vší a v jedné noze měl červy, řekl ošetřující doktor Sanjaya Karki.

Lékaři říkají, že mladý muž přežil pravděpodobně z vody a soli. Liang a Liu přicestovali do Nepálu z Indie v únoru. Naposledy je viděli 9. března, kdy se vydali na túru i přes silné sněžení. Přeji si, abych tu neskončila,“ napsala Liu údajně na Facebook, dokud mohla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 27. dubna 2017 10:18 )

Bez odborného doprovodu při silném sněžení??????? A úplně sami???? Tak dobře jim tak!!!! Doslova si o to řekli. Lituji pouze jejich rodiče

Zobrazit celou diskusi