Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zastavte jaderný program, jinak zpřísníme sankce, vyzývá USA Severní Koreu

Autor: ČTK, ula - 
27. dubna 2017
06:54

Americká vláda se pokusí prostřednictvím zpřísněných sankcí dotlačit totalitní Severní Koreu k ukončení jaderného a raketového programu. Washington je zároveň stále otevřený jednání. Vyplývá to z dnešního společného prohlášení ministra zahraničí Rexe Tillersona, ministra obrany Jima Mattise a šéfa zpravodajských služeb Dana Coatese.

„Spojené státy usilují o stabilitu a mírovou denuklearizaci Korejského poloostrova. Zůstáváme otevřeni jednáním za tímto účelem. Zůstáváme však (i) připraveni bránit nás a naše spojence,“ stojí v prohlášení podle agentury Reuters.


Vyjádření předcházela neobvyklá konzultace, kdy americká vláda do Bílého domu pozvala všech sto členů Senátu amerického Kongresu. Demokratický senátor Christopher Coons po schůzce řekl, že diskutovány byly i vojenské možnosti řešení. Podobné setkání prý Bílý dům připravuje i pro členy Sněmovny reprezentantů.

KLDR ukázala simulaci útoku na USA:

Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Spojené státy dávají najevo rostoucí znepokojení z raketových a jaderných testů severokorejského režimu. Prezident Donald Trump v pondělí v projevu ke členům Rady bezpečnosti OSN řekl, že nynější stav věcí je nepřijatelný a rada musí být připravena zavést vůči KLDR nové sankce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

_banderas ( 27. dubna 2017 09:03 )

Je to tak, taky mám takový názor.

mrd.vola ( 27. dubna 2017 08:17 )

tam by moc nevydělali

mr.remy ( 27. dubna 2017 08:08 )

Není ekonomika KLDR jednou z posledních, kterou neovládá chobotnice Rotschildů?

Zobrazit celou diskusi