Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Staří manželé zemřeli ruku v ruce jen dvě hodiny po sobě. Spolu byli 77 let

Autor: nka - 
26. dubna 2017
20:30

Během 77 let manželství spolu snášeli dobré i zlé a společně také zemřeli. Joyce (97) a Frank (96) Doddovi skonali v nemocnici ve stejný den, držíce se za ruce poté, co jim personál přestěhoval postele vedle sebe.

Joyce a Frank se seznámili ve čtrnácti letech v anglickém Dartfordu, kde ona pracovala jako servírka a on dělal dělníka na pile.

Seniory často trápí samota. Pomoci v jejich začlenění může i čtení pohádek ve školkách:

Video  Seniorky čtou pohádky dětem ve školce. „Dává mi to nový impuls,“ říká jedna z nich.  - Lukáš Houdek- HateFree
Video se připravuje ...

Po pěti letech se vzali, zplodili pět dětí, 12 vnoučat a 10 prapravnoučat. „Moji rodiče měli 77 let trvající šťastné manželství. Když se jim pak ve stáří začalo zhoršovat zdraví, stále se jeden o druhého starali a byli spolu až do smrti,“ řekla dcera Angela.

Oba byli až do posledních let aktivní, paní Doddová stále pekla koláče, pan Dodd zase ještě v 94 letech na žebříku natíral okapy.

Před několika týdny ale Frank musel do nemocnice, protože mu začalo selhávat srdce. Jeho drahá polovička ho každý den navštěvovala až do té doby, než onemocněla také.

Když bylo jasné, že oba brzy vydechnou naposledy, nabídl zdravotnický personál jejich potomkům, že rodiče přestěhuje.

„Byli moc hodní. Maminka ležela v horním patře a tatínek v dolním a oni se nás zeptali, jestli bychom chtěli jejich postele přestěhovat k sobě. Pak přenesli tatínka o patro výš, aby mohli ležet vedle sebe a držet se za ruce,“ popsala dcera. Doddovi poté zemřeli v rozmezí dvou hodin.

„Personál udělal mnohem víc, než v co jsme vůbec mohli doufat. Velice to oceňujeme,“ poděkovala dcera zaměstnancům oddělení.

janetazahro ( 27. dubna 2017 00:53 )

 No presne. Proste uroven PLESKU je vysoka.

Tublatanka ( 26. dubna 2017 21:48 )

Po pěti letech se vzali, zplodili pět dětí, 12 vnoučat a 10 prapravnoučat.

Zobrazit celou diskusi