Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krvavý útok v Afghánistánu: Tálibán hodiny zabíjel vojáky, 140 mrtvých

Autor: ČTK, bk - 
22. dubna 2017
08:40

Při pátečním útoku Tálibánu na afghánskou vojenskou základnu bylo zabito nejméně 140 afghánských vojáků a mnoho dalších zraněno. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného místního činitele. Podle dalších zdrojů může být bilance obětí dosud očividně nejkrvavějšího útoku na armádní základnu v Afghánistánu ještě vyšší. Afghánská vláda zatím ještě oficiální údaj o obětech nezveřejnila. K útoku se přihlásil Tálibán.

Ozbrojenci zaútočili v pátek na základnu nedaleko severoafghánského města Mazáre Šaríf v uniformách afghánské armády. Napadli mešitu a vojenskou jídelnu v areálu. Útok trval několik hodin.

Podle amerického mluvčího nebyly do incidentu bezprostředně zapojeny zahraniční koaliční síly vedené Američany. Na spojenecké základně působí hlavně němečtí vojáci.

Mluvčí Tálibánu Zabiulláh Mudžáhid v dnešním prohlášení řekl, že útok byl odplatou za nedávné zabití několika významných členů Tálibánu v severním Afghánistánu.

Video zveřejněné Tálibánem, které zachycuje postup bojovníků Tálibánu do centra severoafghánského města Kunduz
Video  Video zveřejněné Tálibánem, které zachycuje postup bojovníků Tálibánu do centra severoafghánského města Kunduz.  - Reuters
Video se připravuje ...

Lucio1 ( 22. dubna 2017 10:12 )

Pěkně je Američani vycvičili..

Jardah775 ( 22. dubna 2017 09:53 )

Když válčili v Afghanistánu sovětská vojska (79-89),tak amíci Taliban podporovali vojensky a dokonce jim vybudovali i ty tunely proti sovětům,které teď vybombardovali,to byl ale ještě Taliban osvobozenecká armáda !SA si ale nedovolila do afghánské války zatáhnout žádného vojáka z tehdejší Varšavské smlouvy!!!Teď amíci již 16 let (01-17)válčí proti svým bývalým kamarádům a zatáhli do svého boje všechny alianční spojence a přinutili vlády svých satelitů podílet se na teroristických útocích proti svrchované zemi!!!A pořád se nedaří tu demokracii,pravdu a lásku nastolit.Takže talibanci nejsou žádní teroristé,jsou to bojovníci za svobodu své země a všichni okupanti buď odejdou nebo budou umírat!!!

Zobrazit celou diskusi