Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fatální selhání ´bezpečáků´ na letišti v Los Angeles: Do letadla hladce pronesla pistoli!

Autor: Petr Šour, ČTK - 
22. dubna 2017
21:30

Z pohledu čerstvě vzedmuté vlny terorismu se jeví jako z jiného světa příběh ženy, která se v Los Angeles s pistolí a náboji v příručním zavazadle bez problémů dostala přes bezpečnostní kontroly do letadla a odletěla do Asie!

´Bezpečáci´ během letištních kontrol po celém světě jsou schopni třeba vzít i miminu kojeneckou vodu, jen aby dostáli zpřísněným pravidlům přepravy. Zbraň policistky z losangeleského sboru ale bohorovně přehlédli! Noell Grant (42) vyrazila na rodinnou dovolenou do Thajska a až během přestupu na Tchaj-wanu si všimla, že má v příručním zavazadle i malou pistoli a šest nábojů! Nešlo o její služební zbraň, nýbrž o malou soukromou pistoli značky Ruger.

Ne, nešlo o testování bdělosti letišní ostrahy, s sebou si zbraň vzala nedopatřením, neuvědomila si prý, že ji má v tašce. Přesto se na jednom z nejfrekventovanějších letišť v USA dostala zcela bez problémů až do letadla!

A když svůj omyl při přestupu oznámila tchajwanským úřadům, ty jí zakázaly pokračovat v cestě, dokud se záležitost nevyřeší. Americký úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA) uvedl, že při kontrole v Los Angeles nebyly dodrženy obvyklé postupy. „Viníci budou odpovídajícím způsobem potrestáni,“ řekl Nico Melendez z TSA.

„Je to neskutečné překvapení, když uvážíte, jakým řetězem prohlídek musela ta žena projít, včetně skenování zavazadel. Selhání celého systému má rozhodně na svědomí lidský faktor,“ uvedl Ali Abbas, který spolupracuje na celém systému ochrany amerických letišť před bezpečnostními riziky.

Muslimku odmítli pustit do letadla v hidžábu:

Muslimku odmítli pustit do letadla v hidžábu. Muslimku odmítli pustit do letadla v hidžábu. | Facebook/Youtube

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi