Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z porodnice ve Venezuele evakuovali 54 dětí. A po protestech jsou další mrtví

Autor: pet, ČTK - 
21. dubna 2017
16:30

Protesty ve Venezuele, kde lidé od začátku měsíce demonstrují za předčasné volby a dodržování demokracie, si v noci na pátek vyžádaly další oběť. Oznámil to podle agentury AFP starosta předměstí Caracasu. V tomto týdnu zemřeli při protestech již čtyři lidé. Na západním okraji hlavního města byla v noci z místní porodnice evakuována padesátka dětí.

„S velkou bolestí v srdci sděluji, že byl zastřelen Melvin Guaitan, dělník ze čtvrti města Sucre,“ napsal na svém twitterovém účtu starosta Sucre, které je součástí metropolitní oblasti Caracas. Místní obyvatelé na sociálních sítích informují, že v oblasti slyšeli výstřely a viděli, jak policie obrněnými vozy a slzotvorným plynem rozhání demonstranty.

Čtvrteční protesty se protáhly až do pátečního rána, zejména na západním předměstí hlavního města. V obvodu Valle bylo z místní porodnice evakuováno 54 dětí. „Ozbrojené skupiny najaté opozicí napadly porodnici,“ napsala na Twitteru venezuelská ministryně zahraničí Delcy Rodríguezová. Opozice tuto verzi odmítla.

„Všichni ví, že porodnici museli evakuovat kvůli slznému plynu, který tam šíří diktátorský režim,“ reagoval místopředseda parlamentu Freddy Guevara.

VIDEO: Podívejte se, jaká je ve Venezuele chudoba. Lidé stojí frontu na chleba 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 21. dubna 2017 19:02 )

Tak skončí krachem každý komunistický stát řízený komunisty!!!!

Zobrazit celou diskusi