Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie zadržela podezřelého z přípravy útoku v Petrohradu. Měl u sebe granát

Autor: jer, ČTK - 
19. dubna 2017
19:18

Ruská kontrarozvědka FSB zadržela Akrama Azimova, bratra Abrora Azimova, obviněného z podílu na bombovém útoku v petrohradském metru. Podezírá ho ze spoluviny. Podle agentury TASS byl Akram ve středu zadržen v Moskvě. Agentura Interfax s odkazem na vlastní zdroj však napsala, že FSB Azimova do Moskvy deportovala z města Oš na jihu Kyrgyzstánu.

Mluvčí policie Svetla Petrenkovová uvedla, že muž měl u sebe při zadržení granát. Podle policie zajišťoval finanční prostředky pro přípravu teroristického útoku v Petrohradu. Na starosti prý měl i udržování komunikačního spojení s mezinárodními teroristickými organizacemi.

Podle Interfaxu policie zadržela Akrama už v sobotu v nemocnici v kyrgyzském městě Oš. Rodina Azimova údajně tvrdí, že ho odvezli k výslechu a už nepropustili. Kyrgyzská policie to však popírá. Muž byl prý prakticky ihned propuštěn na svobodu.

Abror Azimov, který je od úterý ve vazbě, přímou vinu popírá. Nevěděl prý, že napomáhá teroristickému činu. Oba bratři jsou občany Ruska.

Útok v petrohradském metru se odehrál 3. dubna. Při explozi v jednom z vagónů zemřelo 15 lidí, včetně předpokládaného sebevražedného atentátníka. Tím je dvaadvacetiletý Akbaržon Džalilov, původem ze středoasijského Kyrgyzstánu, ale s ruským občanstvím.

Video  Křik, krev a zmatek: Lidé po výbuchu v metru natahovali ruce z vagonů  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební bankaLHS4_4-Resignation_Cinematic
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi