Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

KLDR slavila: Ukázala vlajku USA v plamenech a simulovala třetí světovou válku

Autor: nka, ČTK - 
19. dubna 2017
13:59

Video zachycující simulaci raketového útoku na neidentifikovatelné americké město předvedla Severní Korea v rámci oslav Dne slunce, výročí narozenin zakladatele KLDR Kim Ir-sena. Klip doprovázel vystoupení armádního pěveckého sboru, které přenášela státní televize.

Velkolepé vystoupení k příležitosti oslav 105. výročí narození Kim Ir-sena mezi diváky sledoval i diktátorův vnuk a současný severokorejský lídr Kim Čong-un.

Video: Vystoupení sboru doprovázela simulace útoku na USA
Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Zatímco sbor pěl píseň o „boji proti imperialismu“, video v pozadí ukazovalo vystřelené rakety řítící se na město, kam posléze dopadly s hrozivým výbuchem. Poté je v klipu vidět americká vlajka se záběrem hřbitova a plamenů v pozadí.

Po konci multimediální show začalo publikum, v němž seděli muži ve vojenských a námořnických uniformách, hlasitě skandovat. „Když představení skončilo, všichni umělci i diváci propukli v nadšené provolávání ‚Hurá‘,“ popsala státní agentura KCNA. „Náš drahý nejvyšší vůdce jim pokynul a blahopřál zpěvákům a hudebníkům k zdařilému vystoupení,“ dodala.

Jen o den dříve přitom Pchjongjang hostil vojenskou přehlídku a testoval balistickou střelu, která ale explodovala několik sekund po odpálení.

Napětí mezi Spojenými státy a KLDR v posledních týdnech roste. Před dvěma týdny americký prezident Donald Trump oznámil, že vyslal ke korejským břehům vojenské loďstvo. O víkendu pak viceprezident Mike Pence prohlásil, že éra strategické trpělivosti s KLDR je u konce.

„Prezident Trump dal jasně najevo, že trpělivost Spojených států a našich spojenců v této oblasti vypršela a že chceme vidět změnu. Chceme, aby Severní Korea upustila od svého bezohledného vývoje jaderných zbraní, a také jejich neustálé používání a testování balistických raket je nepřijatelné,“ zdůraznil Pence.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 24. dubna 2017 07:12 )

poblion...zajimave nazory... Az tady budeme unirat na zastavu krvrtvorby, nemoc zareni atd bude nam as jedno, ze ktere strany zo dobro prislo

Zobrazit celou diskusi