Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Erdogan si žije v královském luxusu: Postavil si bejvák za 45 miliard!

19. dubna 2017
12:39

Říkají mu sultán. Jeho mocenské choutky neznají mezí. A nyní si turecký prezident Recep Tayyip Erdogan (63) přišel na své. Turci mu dali do rukou obrovskou moc. Zatímco lidé strádají, on si žije v královském přepychu. Od první světové války žádná vláda nepostavila palác tak opulentní, jako je Prezidentský komplex neboli Bílý palác v Ankaře.

Erdogan jej začal budovat jako rezidenci premiéra – to ještě v době, kdy tento úřad zastával sám (2002–2014) a kdy byl mocnější než prezident. Pak si ale Erdogan usmyslel stát se prezidentem; paláce se nevzdal, najednou se jeho účel změnil. Samozřejmě na sobě nijak nešetřil. Co na tom, že dvě ze tří dětí živoří a přes dva miliony lidí hospodaří s necelou stokorunou na den.

Původně se počítalo s asi 15 miliardami Kč, ale to padlo jen na hrubou stavbu – neskutečně přepychové vybavení náklady vyhnalo skoro na trojnásobek!

To se pochopitelně nelíbilo opozici. Nejvyšší soud rozhodl, že byl palác postaven protizákonně – v rezervaci. »Sultán« se tím nenechal zastavit a prohlásil, že prezidentských aktivit se dohled soudů netýká. Což teď bude díky změně režimu dvojnásob pravdivé.

Bílý palác má celkem 1150 místností, z toho 250 má v rámci soukromé rezidence k dispozici sám sultán a jeho rodina. I díky bohaté nabídce bazénů a tureckých parních lázní a saun v zimě protopí přes 15 milionů Kč!

Turci vyšli po referendu, ve kterém Erdoganovi dali do rukou obrovskou moc, do ulic:

 

 

 

pepen ( 19. dubna 2017 19:16 )

Všechny ty miliardy eur z EU jdou na jeho konto!!!Takto to dělají rádoby vypatlané mozky-kteří touží po velké moci!!!!Ještě bude horko v Evropě!!!!

moiaza ( 19. dubna 2017 19:14 )

Erdogan? Tak to je něco podobného, jak u nás soudruh Babiš.

žanyn ( 19. dubna 2017 16:48 )

Ubožáci. Co to je proti Saudům. Tem patří všechno a nikdo o tom nepíše. Jsou de fakto neomezeni a neodstranitelní na rozdíl od Turka. Tam by bylo třeba se podívat na ona t.zv. "lidská práva" Ovšem to USAci jaksi nevidí. Asi budou chudáci něčím zaslepeni.

MILLLIS ( 19. dubna 2017 15:28 )

Ten mel zlaty i kohoutky v koupelnach

ollina ( 19. dubna 2017 15:25 )

A naše vláda mu posílá prachy........českejm lidem sebereme v exekuci i trenky

Zobrazit celou diskusi