Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Indická holčička je pořádný cvalík: V osmi měsících váží 17 kilo!

Autor: rc, kat - 
14. dubna 2017
20:14

Tak to je pořádný cvalda! Holčičce Čahat Kumar z Indie je teprve osm měsíců a váží sedmnáct kilo, což je váha čtyřletého dítěte! Lékaři takový případ ještě neviděli.

Když rodiče holčičku Čahat Kumar vzali k lékaři, nemohl uvěřit svým očím. Tohle že je osmiměsíční dítě? Holčička totiž trpí až morbidní obezitou. „Trpí nezvladatelnou chutí k jídlu. Pořád se musí něčím ládovat, a když jí nic nedáme, nekontrolovatelně pláče. Přibírá snad každým dnem, roste nám před očima,“ zoufá si táta Suraj Kumar (23), který má pochopitelně strach o zdraví své dcery, stejně tak jako její máma Reena (21), která už jedno dítě ztratila.

„Před Čahat jsme měli synka, který zemřel a poté se narodila Čahat. Obávám se o její zdraví. Nejí jako normální dítě. Neustále vyžaduje jídlo, a když jí ho nedáme, tak začne plakat,“ řekla DailyMailu Reena.

Čahat se narodila s normální váhou a ve čtyřech měsících začala neuvěřitelně nabírat na váze. Lékaři se snaží zjistit, co stojí za neobvyklým dívčiným apetitem. „To je první případ, který jsem ještě ve svém životě neviděl, aby dítě nabralo po čtyřech měsících svého života tolik na váze. Nemůžeme udělat krevní testy, kvůli velkému množství tuku na těle. Zkoušeli jsme to mnohokrát. Její kůže je ale tak tuhá, že nemůžeme diagnostikovat její stav,“ řekl Dr. Sharma.

Dívčina maminka však doufá, že jim lékaři pomohou a její dcera bude mít normální dětství. „Přejeme si, aby si Čahat mohla hrát jako normální děti. Chceme, aby měla lepší budoucnost.“

Nicole Lewis váží 317 kilo, přesto se dále přejídá.

Video  Nicole Lewis váží 317 kilo, přesto se dále přejídá.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

aeraluna ( 15. dubna 2017 11:13 )

No hrát si s dětmi může, ovšem v roli medicimbalu. Dítě pláče, tak aby nás neobtěžovalo, dáme mu co si vyřvává, i kdyby mu to škodilo? Při rozjímání o zrychleném životním stylu západní civilizace se rozebírává, že v jiných kulturách je přístup k dětem odlišný (další vrstva je dětská práce apod., ale to sem teď nepatří). Jak vidno nejspíš není - za tohle můžou rodiče.

ivoadler ( 15. dubna 2017 11:09 )

Jsou to širší kulturní souvislosti. Indové nejí maso, o to víc se cpou sladkým. Pak jsou tlustý.

sores ( 15. dubna 2017 10:39 )

Hnus hnusů díky rodičům co jí cpou místo aby s ní máma běhala po Dr.

gjim ( 15. dubna 2017 08:58 )

To už je lepší vykrmovat prasátko, pak je z něj užitek.

skaara ( 14. dubna 2017 23:08 )

Tady to vypadá na Prader - Willi syndrom a nic jiného než zamknout jídlo a dávkovat ho po troškách nepomůže. Prader - Willi syndrom je genetická vada spojená s mnoha dalšími zdravotními problémy a léčba neexistuje - lze jen zmírnit symptomy.

Zobrazit celou diskusi