Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Berlusconi chce zpátky do politiky. „Zachraňuje“ kvůli tomu jehňata

Autor: Mii - 
12. dubna 2017
07:05

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi adoptoval pět jehňat, která měla skončit v tradičních italských velikonočních pokrmech. Celou akci pečlivě zdokumentoval, aby bylo zřetelně vidět, že se změnil a je připraven restartovat svoji politickou kariéru, kterou byl kvůli četným skandálům nucen ukončit.

Svůj přerod v milovníka zvířat zahájil Berlusconi již loni na podzim, když svým přátelům oznámil, že se stává vegetariánem. Natočení videa, ve kterém před nápisem „Zastaňte se života, zvolte vegetariánské Velikonoce“ hladí malá jehňata a krmí je z plastové lahve, je vyvrcholením jeho snah ukázat, že se stal milovníkem života.

Ve videu vystupuje také jeho přítelkyně a aktivistka za práva zvířat Michela Vittoria Brambillová, která lidi nabádá, aby byli jako Berlusconi, protože on zachránil několik jehňat. Jehněčí maso je součástí několika tradičních italských velikonočních pokrmů.

Takhle Berlusconi zachraňoval jehňata:

Berlusconiho video popudilo italský masný průmysl. Asociace zpracovatelů masa Assocarni bývalého politika a miliardáře osočila z poškozování jejich byznysu a vyzvala všechny společnosti, jež v této oblasti podnikají, aby přestaly na Berlusconiho televizních kanálech inzerovat.

„Je neuvěřitelné, že i když je sám podnikatelem, tak se snaží poškozovat podnikání ostatních lidí. Dělá to jenom proto, aby získal přízeň milovníků zvířat,“ uvedla asociace v prohlášení.

Věčně odsouzený

Bývalý italský premiér během svého života čelil celé řadě skandálů. Obviňován byl ze spolčení s mafií, falšování účetnictví, zpronevěru, daňové podvody a dětskou prostituci. Veřejné mínění o něm poškodila nejvíce právě dětská prostituce, kdy byl usvědčen z pohlavního styku s nezletilou marockou zpěvačkou Ruby Rubacuori při sexuálních orgiích zvaných „bunga bunga“.

I přes početná odsouzení ale miliardář do vězení nikdy nenastoupil. Ve většině případů se odvolával tak dlouho, až vypršela promlčecí lhůta, nebo mu byl trest zrušen při amnestii. V dnešní době navíc ani do vězení nastoupit nemůže kvůli svému věku – italské zákony nedovolují, aby osoby starší 70 let byly vězněny.

zrcadlo1 ( 12. dubna 2017 08:32 )

 Detska prostituce?😂😂😂Te divce bylo 17- ale Italie hlavne diky Vatikanu jsou strasne konzervativni- holka je pod zakonem az do 18!!!

Zobrazit celou diskusi