Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tisíce plačících policistů se loučily s kolegou. Zabil ho londýnský útočník

Autor: ČTK - 
10. dubna 2017
19:09

Tisícovky britských policistů dnes v Londýně vyprovodily na poslední cestu svého kolegu, kterého 22. března ubodal islamista před parlamentem. Strážmistr Keith Palmer je jednou z pěti obětí, které má terorista na svědomí.

Několik tisícovek policistů z celé Británie podle agentury AP lemovalo londýnské ulice, jimiž procházel pohřební průvod. Po celé zemi drželi policisté dvě minuty ticha na počest 48letého manžela a otce dítěte, jenž zemřel ve službě.

Policejní šéf Neil Sawyer ve své smuteční řeči prohlásil, že na Palmera je hrdý celý policejní sbor. „Jako policisté chodíme každý den do práce s vědomím, že můžeme být vybídnuti k vystavení vlastního života nebezpečí,“ řekl Sawyer. „A mnozí tak činí. A ve středu 22. března 2017 přesně to učinil strážmistr Keith Palmer, aby chránil životy a ochránil parlament – a nezaváhal – stál pevně a přinesl poslední oběť při plnění povinností. Pro nás všechny je hrdina,“ dodal Sawyer.

Palmerova rakev ležela přes noc v kapli parlamentu poté, co k tomu dala zvláštní povolení královna Alžběta II.

Dvaapadesátiletý atentátník Khalid Masood v březnu najel autem do lidí u Westminsterského mostu. U budovy parlamentu pak způsobil nožem smrtelná zranění policistovi. Policie poté útočníka zabila.

Vše o útoku v Londýně čtěte ZDE

Takto zřejmě celý útok probíhal:

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel.  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

agfor ( 10. dubna 2017 20:05 )

To je pořád pláč a zádušní mše. Kdy už konečně debilové z Bruselu, Belína a Paříže konečně pochopí, že je nutné přivandrovalou arabskou sebranku vypráskat z Evropy. Jestli neví jak, tak ať se poučí z historie, kdy byli Turci vyhnáni od Vídně.

Zobrazit celou diskusi