Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slováci evakuují lidi ze soudních budov. Anonym tam nahlásil bomby

Autor: nka - 
10. dubna 2017
14:40

Slovensko je na nohou. V pondělí probíhá evakuace v budovách okresních soudů po celé zemi a také některých krajských soudů. Anonym tu nahlásil bomby, napsal slovenský web HNonline.sk.

„Zatím jsou potvrzeny evakuace osmi okresních soudů v Prešovském kraji a prohlídky všech okresních soudů v Žilinském kraji, kde se bomba nenašla,“ napsal server.

Slovenské soudy hlásí rekord: Každý týden nahlášená jedna bomba:

 

Na základě upozornění na bombu prohledávají záchranáři také okresní soud v Prievidzi. Ze stejného důvodu byla nařízena evakuace soudu a pro jistotu i sousední mateřské školy v Bánovcích nad Bebravou. Stejné opatření bylo přijato v budově okresního úřadu a okresního soudu v Považské Bystrici.

Podobná situace se odehrála například v Novém Meste nad Váhom a v Trebišově. „Policie tam vykonává bezpečnostní prohlídky z důvodu anonymního hlášení o uložení bomby. Prohlídky potrvají několik hodin,“ napsalo ministerstvo vnitra v oznámení.

Prohlídky soudních budov probíhají kvůli oznámení, které přišlo do Košic a varovalo před umístěním bomby v budově blíže neurčeného okresního soudu. Přijetí této zprávy podle HNonline.sk potvrdila mluvčí bratislavské krajské policie Lucia Mihalíková.

Slovenské soudy čelí anonymním hrozbám často. Naposledy se tak stalo minulý týden, kdy anonym hrozil hned dvakrát.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi