Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vlastní dceru týrala hlady, bila ji a sexuálně zneužívala! Z vězení ji pustili za dobré chování

Erica Gimson byla v dětství zneužívána a týrána vlastní matkou.
Erica Gimson byla v dětství zneužívána a týrána vlastní matkou.  (Autor: Facebook)
Autor: haj - 
2. dubna 2017
22:02

Jako malá holčička si prožila doslova peklo. Její matka jí soustavně ničila život, různými krutými způsoby ji fyzicky týrala a od osmi let ji navíc začala i sexuálně zneužívat. Teprve po letech ale Erica dokázala se svým příběhem vyjít na světlo.

Marie Clarke (60) na své okolí navenek působí jako usměvavá postarší dáma a vážená bankovní úřednice. Jenže pod úhlednou slupkou žije zrůda, která léta ubližovala vlastní dceři. Za své otřesné činy si sice odseděla pár let ve vězení, nakonec ji ale za dobré chování pustili. Její dcera Erica Gimson (43) z britského Liverpoolu se tak teď obává, že ji potká na ulici. Právě proto se rozhodla po letech zveřejnit svůj příběh, aby všichni věděli, co je Marie zač.

Erica si už sama nevzpomíná, kdy přesně teror začal. Otec od rodiny odešel už v době, kdy byla miminko. Jedna z jejích prvních vzpomínek pochází ale až z doby, kdy jí bylo pět let. Poté, co své mámě řekla, že má hlad, podala jí žena syrový brambor. Holčičce samozřejmě nechutnal, což Marii neskutečně rozzlobilo. „Vzala mě za zápěstí, dotáhla mě do jídelny a posadila mě na židli. Přede mnou byla hromada syrových brambor,“ popsala Erica pro britský časopis Take a Break. Matka jí prý jeden brambor držela u pusy a řvala: „Říkalas, že máš hlad. Tak SNĚZ TOHLE!“ Pak se klidně dívala, jak se do sebe její dceruška s pláčem snaží jídlo nacpat.

Jindy se zase Marie nechala slyšet, že ji holčička „otravuje“. Za trest na ni proto vzala kladivo a praštila s ním nebohé dítě přes prsty. „Musela jsem mít prsty natažené na stole a ona vytáhla z šuplíku kladivo. Když mě mlátila, představovala jsem si, že jsem v překrásné zahradě. Sluneční svit, starou vrbu a hodně květin,“ líčí Erica hrůzné okamžiky. V noci děvčátko leželo vyděšené v posteli a tiše plakalo do polštáře. „Nemohla jsem dopustit, aby mě viděla brečet, protože bych ji tím zase otravovala.“

Druhý den ráno matka Ericu vzbudila s tím, že má uklidit dům. Strčila jí do ruky prachovku a pohrozila jí, že si pak všechno zkontroluje. Venku přitom byla ještě tma. Asi za tři hodiny byla malá Erica připravená jít do školy. Místo toho jí ale matka vyčinila, že konferenční stolek není čistý, i když se sklo dokonale lesklo. Holčička se snažila omlouvat, ale bylo to marné. „Stejně jsem musela být potrestána. Bila mě kartáčem do koupele, dokud jsem nekřičela v agónii.“ Někdy na ni matka zase pro změnu vzala pánev nebo ji dusila polštářem. Jindy jí vymývala pusu mýdlem a nutila ji pít slanou vodu, dokud jí nebylo zle.

VIDEO: Matka kopala do dítěte! Vadilo jí, že pláče.

Video  Děsivé video: Matka kopala do malého dítěte, vadilo jí, že pláče  - YouTube
Video se připravuje ...

Další odporný trest přišel ve chvíli, kdy matka dívence kontrolovala její úkoly do školy. Když nebyla spokojená, donutila Ericu vlézt do ledové vany. Dokonce jí i strkala hlavu pod vodu. „Cítila jsem, jak mi vzduchové bublinky stoupají vzduchem. Pak všechno potemnělo,“ popisuje žena prožitá muka.

Není divu, že časem začala v duchu matce přezdívat netvor. Nikomu ale nic neřekla, protože se bála, že by jí nikdo nevěřil. Do školy ji totiž Marie posílala vždy v čisté uniformě a mezi sousedy byla oblíbená. V osmi letech se ale týrání posunulo dál, v sexuální zneužívání.

„Probudila jsem se najednou uprostřed noci. Máma byla u mě v pokoji a divně, hlasitě dýchala. Zvedla mě z postele a posadila mě na klín. Pak si moje nohy dala mezi svoje. Vyhrnula si tričko a moji tvář si přitiskla na nahou hruď,“ vypráví Erica Gimson. Následně jí matka poručila, aby jí začala cucat bradavky. Na smrt vyděšená poslechla a pár minut snášela, jak se o ni matka rytmicky tře. „Po pár minutách zabručela a ztuhla,“ dodala.

Od té chvíle se takové noční návštěvy opakovaly pravidelně. Dívenka se dokonce bála usnout. Když pak jednou Erica popravdě přiznala, že jí matčiny dotyky v klíně nejsou příjemné, natlačila ji Marie obličejem na lampu a popálila ji tak o rozžhavenou žárovku. A když děvčátku začaly v rozkroku růst chloupky, začala jí je matka ručně vytrhávat.

Když bylo Erice dvanáct let, rozhodla se utéct. O pomoc poprosila kamarádku své matky a měla štěstí. Žena jí uvěřila, jelikož už jednou měla na týrání podezření. Erica byla posléze matce odebrána a svěřena do pěstounské péče. Jenže poté, co se jí v pouhých 16 letech narodilo dítě, musela se z finančních důvodů vrátit domů. Pořád se ale bála a nikdy svou malou dcerku s „babičkou“ nenechala samotnou.

VIDEO: Chůva pálila malé dítě žehličkou!

Video  Chůva z pekla pálila svého svěřence žehličkou na vlasy.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Za dva a půl roku se jí podařilo sehnat si byt na druhé straně města. Živila se jako osobní trenérka a konečně žila normální život. Jenže před pár lety přišla další rána osudu v podobě rakoviny prsu. Ležela tehdy v nemocnici a její matka se za ní přišla do nemocnice podívat. „S hrůzou jsem vykřikla při pohledu na její tvář. Přiběhla zdravotní sestra. Ukázala jsem na mámu a zařvala: ‚Já ji tady nechci!‘“

Všechny traumatizující vzpomínky se rázem vrátily jako bumerang a všechny pocity zametené pod koberec byly zpátky. Z nemocnice ji poslali do poradny, kde sepsala všechny hrůzy, na které si pamatovala. Pomohli jí tam také, aby si uvědomila, že nic z toho, co se jí stalo, nebyla její vina. Erica pak dokázala zavolat i na policii a vše nahlásit.

V březnu 2014 se jí sice ulevilo, když byla Marie Clarke odsouzena na šest let a osm měsíců ve vězení, jenže za dobré chování jí byla půlka trestu prominuta a žena je zpátky na svobodě. „Nemám ponětí, proč mě moje máma tak nesnášela nebo proč se ke mně chovala tak hnusně,“ pokrčila rameny statečná Erica, která přiznává, že ji její dětství poznamenalo už napořád.

 

Zobrazit celou diskusi