Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bludný Holanďan: Milan letěl do Sydney v Austrálii, skončil v Sydney v Kanadě

Milan nyní na internetu vybírá peníze, aby se mohl vrátit domů.
Milan nyní na internetu vybírá peníze, aby se mohl vrátit domů.  (Autor: GoFundMe.com)
Autor: ČTK - 
1. dubna 2017
08:13

Velkým překvapením skončil pro mladíka z Nizozemska výlet do Sydney. Milan Schipper totiž kvůli nepozornosti při vybírání letenky nezamířil do Austrálie, ale do Sydney v kanadském Novém Skotsku.

Chyba nastala tehdy, když se rozhodl koupit letenku z Amsterodamu do Sydney, která byla oproti těm ostatním v přepočtu o 6000 korun levnější. „Tak jsem si řekl, že koupím tuhle,“ vysvětlil Schipper kanadské televizi CBC.

Že je něco špatně, si Schipper uvědomil při přestupu v Torontu, odkud pokračoval jen malým letadlem. „To letadlo bylo opravdu malé a já si pomyslel, zda vůbec do Austrálie doletí,“ řekl.

Server BBC poznamenal, že chybu jako Schipper udělala již řada lidí. Například v roce 2002 zamířil nedopatřením do Kanady jistý britský pár, který se těšil na procházku u sydneyské opery v Austrálii. V roce 2009 podobnou strastiplnou pouť podnikli i jistý Holanďan se synem a o rok později italští turisté.

Video  Podívejte se na video: Pavlína Melicharová cestuje po světě a tvrdí, že to můžou udělat všichni. Musí mít ovšem správné letenky…  - Youtube
Video se připravuje ...

diskutujici ( 1. dubna 2017 09:50 )

Jestli je takove tele, tak at radeji nikam ani nejezdi.

Zobrazit celou diskusi