Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista dal pokutu neoprávněně. Položku povinné výbavy auta si vymyslel

Autor: mav - 
2. dubna 2017
19:55

O skandál se na Slovensku na východní hranici s Ukrajinou postaral policista ve Vyšném Nemeckém. Vyžádal si od cestujících cizinců peníze za údajně chybějící položku povinné výbavy vozidla. Až na to, že tato položka vůbec povinná není. 

Cestující si celý incident snímali pomocí mobilu. Když to zjistili policisté, začalo vyjednávání. Konflikt nastal při standardní pasové kontrole cestovních dokladů. Policista se nečekaně zeptal na povinnou výbavu auta. Chtěl předložit Zprávu o dopravní nehodě, kterou ale posádka nemusela mít podle zákona u sebe. 

Cestující měli zaplatit 40 eur (tisíc korun), aby mohli opustit Slovensko. Od toho nakonec ale policista upustil. Podmínkou bylo vymazání kompromitujícího materiálu z mobilu. Video se rychle šíří po sociálních sítích a má ho v rukou už i slovenská policie. Ta chce přijmout opatření, až po jeho důkladné analýze.

bizon_pepa ( 2. dubna 2017 21:27 )

Důkladná analýza musí byť. U nás analyzuje Bohůš s Ťokem německé mýto. I když se o něm ví několik let,tak ti dva zoufalci začali analyuovat až teď. Posera a blb.

Zobrazit celou diskusi