Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kim Čong-un je „bláznivé tlusté děcko“, prohlásil senátor USA. KLDR vyhrožuje válkou

Autor: lm - 
30. března 2017
21:27

Schyluje se k velkému konfliktu? Americký senátor prohlásil v televizi o Kim Čong-unovi (33), že je „bláznivé tlusté děcko“. Severokorejského režimu se urážka velmi dotkla a vyhrožuje USA válkou.

Americký senátor John McCain (80) si nebere servítky! V rozhovoru s televizí MSNBC na téma Severní Koreje urazil vůdce Kim Čong-una. „Čína je jediná, kdo může kontrolovat Kim Čong-una, to bláznivé tlusté děcko, které vládne Severní Koreji. Během týdne by položili severokorejskou ekonomiku,“ prohlásil McCain a odezva na sebe nenechala dlouho čekat.

Severokorejský režim zareagoval na urážlivý výrok prostřednictvím své agentury KCNA. „Jejich troufalé prohlášení, které se mělo dotknout na cti nejvyššího vedení KLDR, je jen projevem nejhoršího nepřátelství vůči ideologii, sociálnímu systému a lidu KLDR, jde o závažnou provokaci blížící se vyhlášení války,“ stojí v prohlášení ministerstva zahraničních věcí.

„Ozbrojené složky a lidé KLDR považují důstojnost svého nejvyššího vedení za svůj život a duši. Spojené státy ví velmi dobře, jak budou reagovat proti případným útočným činům. John McCain a Ted Cruz učinili provokaci rovnající se vyhlášení války KLDR. KLDR na to bude reagovat,“ je uvedeno dále. 

Video  Odhalení fotografií Kim Čong-una z dětství na armádním koncertu v KLDR  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zkzkz ( 6. dubna 2017 20:43 )

erikcom ( 30. března 2017 22:26 )

senator si chce asi zopakovat vietnam

prycsnima ( 30. března 2017 21:56 )

 Děťátko se zlobí. No to bude mela.

Zobrazit celou diskusi