Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sebevražedný útok v Bagdádu: 13 mrtvých a desítky zraněných

Autor: ČTK, ula - 
29. března 2017
23:03

Nejméně 13 lidí zahynulo při bombovém útoku u policejního stanoviště na jihu Bagdádu. Informovaly o tom dnes světové agentury s odvoláním na bezpečnostní zdroje. Sebevražedný útočník v autě naloženém výbušninami až čtyři desítky dalších lidí zranil. K atentátu se dosud nikdo nepřihlásil, nese však známky podobných akcí spáchaných v minulosti teroristickou organizací Islámský stát (IS).

Podle zdrojů agentury AP zaútočil atentátník dnes večer u bezpečnostní kontroly u jižního vstupu do irácké metropole pomocí cisternového vozu plného výbušnin. Mezi mrtvými jsou nejméně tři policisté, dalšími oběťmi jsou civilisté. Podle lékařů bylo přibližně 45 lidí zraněných.

 

K útoku došlo týden po podobné násilné akci, při níž v jihozápadní šíitské čtvrti Bagdádu zahynulo 27 lidí a k jejímuž spáchání se přihlásil IS. Tato sunnitská skupina ovládá část území na severu Iráku i v sousední Sýrii, v posledních týdnech však utrpěla v obou zemích několik porážek a její členové jsou vládními jednotkami vytlačováni ze severoiráckého Mosulu.

Jeden z útoků na tržišti v Bagdádu:

Video  Sebevražedné útoky v Bagdádu  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Sebevražedné a pumové útoky v Bagdádu:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi