Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Syslení jídla, kradení lehátek a hrubé urážky. Rusy na cestách má ukáznit návod

Autor: Mii - 
28. března 2017
11:50

Afričany není vhodné označovat za opice a muslimy se rozhodně nesluší obdarovávat dárky z vepřové kůže. Tato a další doporučení obsahují nové materiály ruského ministerstva zahraničí, které budou ruští turisté dostávat před svými cestami za hranice. Cílem je vylepšit jejich nevalnou pověst u cizinců.

Podle Kremlu existuje řada gest, výrazů a typů chování, kterých se musí ruští turisté ve většině zemí vyvarovat. Jednotlivé nevhodné posunky jsou v doporučeních rozvedeny.

Kreml například doporučuje, aby ruští turisté při cestách do afrických zemí nestrkali prsty do zdejších obyvatel a neoznačovali je za opice, nebo aby neukazovali určitá gesta v Británii. V zemích Spojeného království je totiž symbol V z prstů neuctivý, pokud dlaň nemíří dopředu.

V Kanadě zas doporučení uvádí, že není dobrý nápad vyprávět místním obyvatelům obscénní anekdoty. Ve Francii se nedoporučuje znevažovat homosexuály a v Izraeli rozhodně není vhodné používat nadávky v jazyce jidiš.

Samostatnou kapitolou doporučení jsou pak slova, která jsou podobná vtipným ruským výrazům. Jako příklad je uvedeno srbské slovo pro „pýchu“, které zní stejně jako ruský výraz pro „průjem“. U těchto slov se podle Kremlu není vhodné smát.

Teplákové soupravy a hlučné projevy

Reputace ruských turistů v zahraničí není pozitivní. Podle webu deníku Daily Mail lidem na ruských turistech nejvíce vadí nevkusné oblékání v teplákových soupravách a výrazných zlatých doplňcích, hlučná mluva plná nadávek a agresivní chování v obchodech a barech.

Stejně problematické bývá podle deníku jejich chování v přímořských letoviscích. Ruští turisté si berou lehátka k sobě na pokoje, aby si ráno zajistili místo u bazénu, na jídla typu „sněz všechno, co sníš“ si berou tašky a potraviny si do nich ukládají nebo si z personálu dělají své poskoky.

Vnímání Rusů v zahraničí ještě zhoršilo Mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2016, při kterém bylo 43 ruských fanoušků zatčeno kvůli výtržnostem. Takhle vypadalo jejich chování:

Video  Střety mezi ruskými a anglickými příznivci na EURO 2016  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině