Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Děvčata v legínách nesměla do letadla. Aerolinky odvracejí hněv

Autor: mah - 
27. března 2017
12:20

Americké aerolinky United Airlines na sebe o víkendu strhly vlnu kritiky. Jeden z jejich zaměstnanců totiž v neděli zakázal nastoupit dvěma dívkám, které na sobě měly legíny. U odbavení se dozvěděly, že jsou nevhodně oblečeny. To vyvolalo vlnu kritiky na sociálních sítích. Společnost si ale za svým rozhodnutím stojí. Informoval o tom web listu The New York Times (NYT).

Dívky měly letět z Denveru do Minneapolis, ale nedostaly se ani přes odbavení. První o incidentu informovala Shannon Wattsová, která v té době čekala na svůj let do Mexika. V rozhovoru pro NYT uvedla, že si všimla dvou rozrušených mladých dívek, které odcházely od vedlejší odbavovací brány, obě na sobě měly legíny.

„Pravidla neurčuji, pouze na ně dohlížím“

V Shannon to vzbudilo zvědavost a šla se tak k vedlejší bráně sama podívat. Okamžitě si tam všimla rozzuřené rodiny se dvěma dcerami, z nichž jedna měla legíny. Rodiče se hádali se zaměstnancem společnosti United. „Já pravidla neurčuji, pouze na ně dohlížím,“ byla prý jeho reakce na stížnosti rodičů.

Kauza zakázaných legín přehledně jako video. Podívejte se na něj:

Shannon Wattsová se od rodiny dozvěděla, že dvě dívky, které viděla dříve, nesměly nastoupit ze stejného důvodu, jaký řešili rodiče se svou dcerou. Ti nakonec mohli odcestovat, protože matka měla náhradní šaty, které si jejich dcera mohla obléct, v příručním zavazadle.

Rozčarování vyjádřila ještě před svým odletem na Twitteru. Zarážející se jí zdálo, že společnost určuje, jaké oblečení je vhodné pro cestování mladých dívek. Nejmladší z nich bylo podle Wattsové maximálně 11 let. V rozhovoru také rozporovala, proč jsou legíny nevhodné, zatímco šortky, co měl otec jedné z dívek, které končily, nad koleny, přípustné jsou.

Aerolinky: Nemá jim co koukat spodní prádlo

K celé záležitosti se v pondělí ráno vyjádřil i mluvčí United Airlines Jonathan Guerin. Ten potvrdil, že dvěma náctiletým dívkám v neděli zakázali nastoupit na let z Denveru do Minneapolis, protože jejich oblečení nebylo v souladu s jejich pravidly pro oblékání.

Dívky totiž podle Guerina chtěli využít programu „Pass Travelers“, který umožňuje zaměstnancům United a jejich příbuzným cestovat zdarma. Takoví pasažéři podle něj reprezentují společnost, a nesmějí proto nosit legíny, roztrhané džíny, prostřižená trička, žabky, nebo oblečení, přes které by bylo vidět jejich spodní prádlo. Podle mluvčího se obě dívky odešly převléknout a do Minneapolis pokračovaly příštím letem.

V neděli musely United Airlines reagovat na desítky tweetů, kde se uživatelé této sociální sítě pohoršovali nad jejich přístupem. Ve svých odpovědích opakovaly, že podle vlastních přepravních podmínek mohou odmítnout přepravit člověka, který je bosý nebo nevhodně oblečený. Zároveň se odvolávaly na podmínky pro cestující v programu pass travelers. Mezi kritiky se brzy začaly objevovat známé osobnosti, jako modelka Chrissy Teigen nebo herečka Patricia Arquette.

Legíny jako pohodlí na dlouhou cestu

Všichni se pozastavují hlavně nad tím, že legíny jsou ve světě populární, zvlášť když ženy a dívky potřebují pohodlné oblečení na dlouhou cestu. O to víc se většina kritiků společnosti nad jejím chováním pozastavuje. Mnoho uživatelů Twitteru se také začalo ptát, zda budou ve svém oblečení puštěni na palubu.

United Airlines tak musely v pondělí vydat krátké prohlášení. Tam znovu zdůrazňují, že pravidla oblékání pro většinu cestujících jsou mnohem volnější. Dívky, ženy a prý i muži v legínách na palubu jejích letadel smějí. Přísnější pravidla platí pouze pro cestující, kteří využívají programu Pass Travelers. 

Nemožnost cestovat letadlem v legínách se může zdát o to zvláštnější, když jinde můžete na palubu vzít několik svých oblíbených sokolů:

Video  Přeprava dravých ptáků v letadle není ničím neobvyklým.  - YouTube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majojo ( 27. března 2017 19:43 )

Ony snad letěly v leginách do práce? A že nemůžou? No nemůžou, ale choděj. Pokud neváží přes sto a dobře odvedou svoji práci, je mi to šumák, i kdyby na sobě měly monokini. A čím jsem pohoršena? To jsem snad napsala jasně.

sakajeva ( 27. března 2017 19:32 )

Asi bude vhodnější volné oblečení. Do legin bombu neschováte, pod burku jo.

agfor ( 27. března 2017 17:50 )

A co burky, pod kterými můžou schovat nejen kalhotky, ale i spoustu výbušnin, ty si vzít můžou ?

MILLLIS ( 27. března 2017 17:19 )

Nemyslim, ze si to zaslouzi Provokace pro nektere sexualne neukojitelne chlapy (pacienty) to byt muze, to ale jeste neznamena, ze si to zaslouzi... A za druhy, i chlap se musi umet ovladat... Na druhe strane se vzdycky divim, ze se zeny, ktere se takhle odhaluji, divi, ze jsou nekdy obtezovany, ze dostavaji sexualni nabidky nebo pritahuji lacne pohledy...... Vzdyt to delaji jen pro to, aby upoutaly pozornost (hlavne sexualni - o nic jineho nejde), a pak se divi, ze ji v nejake forme dostanou. Pro me dost nepochopitleny.... Ale zadna byt i takto oblecena, si nezaslouzi prepadeni.... trosku nestastne nedomysleno...

MILLLIS ( 27. března 2017 17:12 )

Zobrazit celou diskusi