Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ivanka Trumpová přiletí do Evropy. Merkelová ji pozvala na summit žen

Autor: ČTK, vei - 
27. března 2017
06:47

Dcera amerického prezidenta Ivanka Trumpová přijede na konci dubna do Berlína na summit na podporu ekonomických aktivit žen. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na vysokého amerického činitele. Podle něj pozvala Trumpovou německá kancléřka Angela Merkelová, když byla nedávno na návštěvě ve Washingtonu.

Trumpová se má objevit na summitu W20, což je na ženy zaměřená iniciativa v rámci skupiny nejvýznamnějších ekonomik G20. Program první dcery se ještě upřesňuje, Trumpová ale doufá, že bude moci studovat úspěšné učňovské obory, sdělil americký činitel, jenž si přál zůstat v anonymitě.

Merkelová a Trumpová spolu strávily čas, když kancléřka 17. března jednala v Bílém domě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. První dcera tehdy pomohla zařídit setkání mezi americkými a německými podnikateli, kteří hovořili o odborném vzdělávání.

Americký list Politico ale napsal, že Merkelová byla z Trumpové rozpačitá. Na kancléřce prý šlo poznat, že ji přítomnost ženy prodávající přes internet kabelky a šperky mezi šéfy zásadních amerických a německých firem – například BMW či Siemens – zarazila.

Pracovna přímo v Bílem domě

Nejstarší Trumpova dcera, kterou má současný americký prezident se svou první manželkou Ivanou původem z Československa, dostane vlastní pracovnu v Bílém domě, ač nebude mít žádnou oficiální funkci ve vládě svého otce.

Nejmladší syn Trumpových Theodor si v Bílém domě zvykl rychle. Podívejte se na video

Video  Benjamínek rodiny Trumpových Theodor James v Bílém domě  - Instagram Ivanka Trump/ Maminka.cz
Video se připravuje ...

Trumpa během kampaně obvinilo několik žen ze sexuálního obtěžování, ale i znásilnění. Nový americký prezident veškerou vinu popíral. Na veřejnost nicméně pronikla nahrávka z roku 2005, kde Trump s použitím vulgárních výrazů popisuje, jak se pokoušel mít sex s vdanou ženou a jak ho ženy nechávají, aby je líbal a osahával, protože je slavný.

Trump také na Twitteru slovně napadl bývalou Miss Universe či nevybíravě hovořil o menstruaci televizní redaktorky. Navezl se i do matky padlého amerického vojáka muslimského vyznání.

Připomeňte si, jak Trump nepodal Merkelové ruku před fotografy:

kurna1 ( 27. března 2017 10:25 )

To ta baba jaga bede lézt do (_!_) Ivance Trumpové, když ji Trump málem poslal do p r d e l e

Zobrazit celou diskusi