Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý řidič najel do obchodní tepny Antverp. Obvinili ho z terorismu

Autor: ČTK, všm - 
24. března 2017
13:16

Devětatřicetiletý Tunisan, který ve čtvrtek najel ve vysoké rychlosti autem do nákupní zóny v Antverpách, byl dnes obviněn z pokusu o vraždu „se znaky terorismu“ a dalších trestných činů. Oznámila to belgická federální prokuratura. Muž se podle jejího prohlášení, z nějž citovala agentura AFP, nachází ve vyšetřovací vazbě. Podle úřadů byl opilý a pod vlivem drog.

Podle Het Laatste Nieuws byl muž minulý týden zatčen hned třikrát, z toho jednou v Nizozemsku a dvakrát v Antverpách, kde strávil několik hodin ve vězení kvůli neplatným dokumentům. Policie mu doporučila, aby Belgii opustil.

Muž ve čtvrtek dopoledne najel velkou rychlostí do ulice Meir, což je obchodní tepna Antverp. Lidé museli uskakovat, podle svědků se ale řidič nikoho nesnažil vozem zasáhnout. Vojákům se ho podle místní policie nepodařilo zastavit, auto projelo křižovatkou na červenou a mířilo k nábřeží. Až tam ho policisté, které stačili vojáci varovat, zablokovali. Incident se obešel bez obětí a raněných. V autě se našly nože a další zbraně.

Fotogalerie Útok před britským parlamentem 74 fotografií

Cizinec, jehož prokuratura identifikovala jako Mohameda R., nebyl podle belgického tisku francouzským úřadům známý jako islámský radikál.

Byl v pátek nicméně obviněn z pokusu o vraždu „se znaky terorismu“ a dalších trestných činů. Oznámila to belgická federální prokuratura. Muž, který žije ve Francii, byl dnes obviněn také z nezákonného držení zbraní.

VIDEO: V Londýně bohužel o útok šlo. Jak se vše odehrálo? Podívejte se:

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel.  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

Video  Žena skočila do Temže a přežila útok teroristy. Podívejte se na klíčový okamžik.  - Reuters, Matěj Šrám, David Vaníček
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

6010 ( 24. března 2017 12:30 )

oprava- terorismus.

6010 ( 24. března 2017 12:28 )

Kdepak, to nešlo o terorosmus!Lžou nám a lžou.Toto se teď bude dít pořád.Nikdy toho tolik nebylo.Ale holt se bojí přiznat pravdu, aby lidi neděsili.Neměli si je do Evropy vůbec pouštět, teď již je pozdě.Tak se nám bude lhát a lhát.Ale na to my Češi, jsme již zvyklí.

Zobrazit celou diskusi