Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah a hrdina z Londýna umírají pár metrů od sebe: Mrazivé záběry z kamer

Autor: všm - 
24. března 2017
09:16

Pět mrtvých a čtyři desítky zraněných. Takový je výsledek středečního řádění britského učitele angličtiny Khalida Masooda (†52), který najel autem do davu na Westminsterském mostě. Teroristu zastavila až ochranka britského ministra obrany Fallona, a to chvíli poté, co nožem ubodal policistu Keitha Palmera(†48). Mrazivou scénu, kdy oba muži umírají jen pár metrů od sebe na zemi, zaznamenaly bezpečnostní kamery. 

Na záběrech kamer, které byly médii v pátek zveřejněny, je vidět, kterak terorista po zásahu kulek padá k zemi. O kus dál leží na zemi ve fosforově žluté bundě Palmer, kterého Masood napadl nožem. Nešlo přitom o jediného poraněného strážníka, útočník ublížil ještě dalším třem. Pouze Palmer, který byl u sboru 15 let, ale svým zraněním podlehl. 

Byl přitom pouze ve špatný čas na špatném místě – terorista se chtěl zřejmě dostat do Parlamentu a strážník mu odmítl ustoupit. Situaci nepomohl ani fakt, že britští policisté nemají pistoli. Palmer se tak neměl útočníkovi čím bránit. 

O něco později se na záběrech kamer objevují zdravotníci. Ti byli okamžitě po incidentu přivoláni na místo. Snaží se zachránit jak Masooda, tak i strážníka. Na teroristu v tu chvíli míří ještě někteří policisté zbraní. Ani jeden ovšem středeční odpoledne nepřežije. 

Fotogalerie Útok před britským parlamentem 74 fotografií

Kromě nich zemřeli díky Masoodovi ještě tři další lidé. 75letý muž, jehož identita zatím není známa, 43letá Aysha Fradeová původem ze Španělska a 54letý americký turista Kurt Cochran, který cestou po Evropě slavil s manželkou 25. výročí svatby.

Útok v Londýně se odehrál přesně rok poté, co teroristé v belgické metropoli Bruselu zabili při sebevražedných útocích na letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek 32 lidí.

Čtěte vše o útoku v Londýně

Jak celý incident proběhl? Podívejte se na rekonstrukci:

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel.  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

Westminsterský most chvíli po útoku:

agfor ( 24. března 2017 13:00 )

Další důkaz toho, že islám do Evropy nepatří a na islámisty je jen jediný lék - kulka.

rockyshowman ( 24. března 2017 10:36 )

Prát je všechny zpět. My jsme vždy bojovali za lepší budoucnost! Tak ať i oni si svojí zajistí. Tady je skoro nikdo nechce, jen ti, co žijí z našich daní - dobrodějci. Sami pro tuto zemi nic neudělali a parazitují. Nalijme si čistého vína - chceme žít v míru, lásce a bez strachu, že nám nějaká ta bestie ublíží!Takový bordel v Evropě nikdy nebyl, bolševik by toto netrpěl !

Zobrazit celou diskusi