Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smrt místo dovolené snů: Kurta zabil londýnský terorista, žena bojuje o život

Autor: všm - 
23. března 2017
14:58

Pro Američana Kurta Cochrana a jeho ženu Melissu Payne měla být návštěva Londýna krásným vyvrcholením dovolené snů. Místo toho se proměnila v tragédii, když na dvojici najel ve středu na Westminsterském mostě útočník autem. Kurt incident nepřežil, jeho žena leží v nemocnici ve vážném stavu. 

Američané Kurt a Melissa z Utahu si udělali malý výlet po Evropě. Jeho zakončením byla návštěva Londýna, kde žijí Melissini rodiče. Právě zde se ale „dovolená snů“, jak popisovali cestu přátelům, změnila v noční můru.

Dvojice patřila totiž mezi 40 lidí, kteří byli zraněni při středečním teroristickém útoku. Najelo na ně auto na Westminsterském mostě. Kurt bohužel zraněním ve čtvrtek ráno podlehl. Jeho žena leží v nemocnici ve vážném stavu se spoustou polámaných kostí. 

O tragédii informovala na Facebooku Melissina sestra Sara: „Je mi hrozně líto, že musím oznámit tuto zprávu – Kurt dnes zemřel na zranění z londýnského útoku. I když jsem ráda, že sestra přežila, naše srdce jsou zlomená a po ztrátě našeho drahého strýčka, švagra a otce už nebude nic jako dřív.

Zemřel i policista a španělská učitelka

Mezi oběťmi útoku je rovněž 48letý policista Keith Palmer, který hlídkoval u parlamentu, a 43letá Aysha Fradeová původem ze Španělska, která v Británii dlouhodobě žila. Původně úřady udávaly pět mrtvých včetně teroristy, dnes policie bilanci opravila na čtyři zabité včetně útočníka.

Mezi zraněnými, kterých byly podle středečních informací zhruba čtyři desítky, jsou vedle chodců tři policisté. 

Podle dosavadních informací najel muž vozem nejprve do lidí na chodníku na Westminsterském mostě, následně odjel k parlamentu, kde se pokusil proniknout do areálu. Přitom zabil jednoho policistu. 

Vše o útoku v Londýně čtěte ZDE

Jak útok probíhal? Podívejte se na rekonstrukci:

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel.  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi