Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

ISIS se přihlásil k teroru v Londýně: Džihádisté útok oslavují a vyhrožují válkou

Autor: ČTK - 
23. března 2017
13:50

Islámský stát se přihlásil k teroristickému útoku v Londýně. Džihádisté útok na nevinné lidi oslavují na sociálních sítích. Na internetu se objevují příspěvky a fotomontáže, kde přiznivci ISIS velebí útočníka a vyhrožují, že brzy započne válka.

Islámský stát se prostřednictvím spřízněné agentury Amak přihlásil ke středečnímu teroristickému útoku v Londýně. Při něm útočník najel vozem do lidí na chodníku na Westminsterském mostě, následně odjel k parlamentu, z auta vyběhl, snažil se proniknout do parlamentního areálu a pobodal při tom policistu. Policie útočníka zastřelila.

"Útočník, který včera (ve středu) udeřil před britským parlamentem v Londýně, byl vojákem Islámského státu. Uskutečnil operaci na výzvu k útokům na občany koaličních zemí (bojujících proti ISIS)," uvedlo hnutí v prohlášení zveřejněném agenturou Amak. Podle zahraničních médií je ale pravděpodobnější, že se útočník Islámským státem spíše inspiroval a k teroristické organizaci nepatřil. ISIS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Video  Ochromený Londýn na leteckých záběrech: Premiérku evakuovali do bezpečí  - Reuters, David Vaníček, Hudební banka
Video se připravuje ...

Příznivci ISIS útok, při kterém zemřeli nejméně tři nevinní lidé, oslavují na internetu. Zvrhlí džihádisté si posílali informace o útoku a provolávali "Alláhu Akbar" (Bůh je veliký). Objevila se i fotomontáž s hořící dominantou Londýna- věží Big Ben, u které bylo připsáno: "Již brzy. Naše bitva o vaši zemi. Ještě nezačala. Na vás je jen čekat."

Fotogalerie Útok před britským parlamentem 74 fotografií

VŠE O ÚTOKU V LONDÝNĚ>>

Britský ministr obrany Michael Fallon se nechal dopoledne slyšet, že útok zřejmě souvisí s islámský terorem. "Policie toho člověka (útočníka) prověřuje, prověřuje jeho styky a odkud pocházel," řekl Fallon. "Prioritně zjišťují, zda do toho nebyli zapojeni další lidé. Jejich pracovní předpoklad je, že to souviselo s islámským terorismem," dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

308win ( 23. března 2017 14:47 )

Zachoval bych se k nim po vzoru USA z druhé světové války, ti na svém území z preventivních důvodú internovaly příslušníky států s kterýma zrovna vedli Válku!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi