Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitelku (†43) zabil terorista, když šla vyzvednout děti. Maminku už nikdy neuvidí

Autor: shp - 
23. března 2017
11:28

Byla to milující maminka a oblíbená učitelka. Její děti ani školáci ji však už nikdy neuvidí. Aysha Frade (†43) se stala obětí teroristického útoku v Londýně. Zemřela na Westminsterském mostě. Byla zrovna na cestě za svými dětmi (8 a 11), které měla vyzvednout ze školy.  

Aysha vyučovala španělštinu a bylo ve škole velmi oblíbená. Její rodina pocházela ze španělského města Betanzos, ale ona se již narodila ve Spojeném království. Za manžela si vzala Portugalce Johna Fradea. Tomu porodila dvě děti.

Společně spolu žili šťastným životem, který narušil až teroristický útok. „Betanzos utrpěl obrovskou ránu kvůli pohromě terorismu. Naše nejhlubší kondolence rodině Ayshy, ženy pocházející z Betanzosu, zavražděné v Londýně,“ prohlásil městský radní španělského města Andres Ermida.

Dění v Londýně po teroristickém útoku sledujeme online

Sympatická učitelka je druhou odhalenou obětí teroristického činu, při němž zemřeli čtyři lidé včetně útočníka. Druhou osobou, kterou terorista zabil, je policista Keith Palmer (48), který byl zabit, když chránil nevinné. Byl to manžel i otec.

Jméno teroristy ještě nebylo oznámeno, ale policie potvrdila, že ví, o koho jde. Motiv jeho útoku není znám, ale vše nasvědčuje tomu, že byl muž islamista. Poslední obětí útoku je dosud neznámý civilista. Zraněných je přes 40 lidí. Stav některých je kritický.

Video  Ochromený Londýn na leteckých záběrech: Premiérku evakuovali do bezpečí  - Reuters, David Vaníček, Hudební banka
Video se připravuje ...

Vše o útoku v Londýně čtěte ZDE >>>

1395 ( 23. března 2017 15:37 )

Titulek po překladu: Učitelku(+43) zabil muslim,když šla vyzvednout děti.Maminku už.......

Zobrazit celou diskusi